16 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:42

En intressant timma med Evy Palm

Ordföranden i SPF Gullspång-Hova kunde välkomna ett 60-tal intresserade till ett föredrag på föreningens första träff efter sommaren.

Evy Palm, Lidköping, berättade om sin karriär, från att vara hemmamamma till att bli en framstående maratonlöpare. Efter den första maran värkte varenda muskel i kroppen, berättade hon, och det var ett helt företag att gå uppför en trottoarkant, men efter ytterligare några lopp var det inga problem längre. Det blev 28 maratonlopp totalt under karriären.

Hon har sprungit både VM och OS och berättade också att hon togs ut som äldsta debutant till landslaget som 41-åring. Den yngsta debutanten samma år var 16-årige Patrik Sjöberg. Åhörarna konstaterade att ålder är bara en siffra på ett papper.

SPF fick därefter ta emot text och noter till den efterfrågade Gullspångsvalsen. Studieförbundet Vuxenskolan presenterade också vinterns studieprogram, bland annt data (smartphone och surfplatta), diverse hantverk, res och läs, friskvård med qigong, lättgympa och trafik – uppdatera ditt körkort.

De duktiga skrivtolkarna gjorde att alla fick ut maximalt av det som sades från scen, till och med vinnarsiffrorna i dagens lotteri gjordes synliga på storskärmen.

Evy Palm, Lidköping, berättade om sin karriär, från att vara hemmamamma till att bli en framstående maratonlöpare. Efter den första maran värkte varenda muskel i kroppen, berättade hon, och det var ett helt företag att gå uppför en trottoarkant, men efter ytterligare några lopp var det inga problem längre. Det blev 28 maratonlopp totalt under karriären.

Hon har sprungit både VM och OS och berättade också att hon togs ut som äldsta debutant till landslaget som 41-åring. Den yngsta debutanten samma år var 16-årige Patrik Sjöberg. Åhörarna konstaterade att ålder är bara en siffra på ett papper.

SPF fick därefter ta emot text och noter till den efterfrågade Gullspångsvalsen. Studieförbundet Vuxenskolan presenterade också vinterns studieprogram, bland annt data (smartphone och surfplatta), diverse hantverk, res och läs, friskvård med qigong, lättgympa och trafik – uppdatera ditt körkort.

De duktiga skrivtolkarna gjorde att alla fick ut maximalt av det som sades från scen, till och med vinnarsiffrorna i dagens lotteri gjordes synliga på storskärmen.