15 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:42

Fick föreläsning om benskörhet

MARIESTAD

Mariestads husmodersförening hade ett välbesökt månadsmöte den 10 september. Ordförande Kerstin Poulsen inledde med att hälsa alla varmt välkomna och berättade om att Länsförbundet Skaraborg Hem och Samhälle firat 75-årsjubileum och deras sångkör 65-årsjubileum. Representanter från Husmodersföreningens styrelse deltog på festligheterna som hölls på Lundsbrunn. Kerstin Poulsen läser upp den dikt, som gick på rim, som hon själv skrivit och som lästes upp under jubileumsfesten.

Kvällens gäst var doktor Karolina Wawrzycka som föreläste om benskörhet och informerade om olika orsaker till att benskörhet uppstår, hur man kan förebygga att drabbas (till exempel att ta dagliga 30 minuterspromenader, rätt kost och intag av Kalcium och D-vitamin). Har man redan drabbats finns bra mediciner, viktigt är också att göra regelbundna bentäthetsmätningar. Under föreläsningen och efteråt ställde deltagarna frågor.

Efter kaffet var det sedvanlig lottdragning med många fina vinster. Mötet avslutades med att Kerstin Poulsen läste en dikt skriven av Iréne Skoog och att alla sjöng Husmoderssången.

Mariestads husmodersförening hade ett välbesökt månadsmöte den 10 september. Ordförande Kerstin Poulsen inledde med att hälsa alla varmt välkomna och berättade om att Länsförbundet Skaraborg Hem och Samhälle firat 75-årsjubileum och deras sångkör 65-årsjubileum. Representanter från Husmodersföreningens styrelse deltog på festligheterna som hölls på Lundsbrunn. Kerstin Poulsen läser upp den dikt, som gick på rim, som hon själv skrivit och som lästes upp under jubileumsfesten.

Kvällens gäst var doktor Karolina Wawrzycka som föreläste om benskörhet och informerade om olika orsaker till att benskörhet uppstår, hur man kan förebygga att drabbas (till exempel att ta dagliga 30 minuterspromenader, rätt kost och intag av Kalcium och D-vitamin). Har man redan drabbats finns bra mediciner, viktigt är också att göra regelbundna bentäthetsmätningar. Under föreläsningen och efteråt ställde deltagarna frågor.

Efter kaffet var det sedvanlig lottdragning med många fina vinster. Mötet avslutades med att Kerstin Poulsen läste en dikt skriven av Iréne Skoog och att alla sjöng Husmoderssången.