09 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:41

Seniorer besökte Lyrestad

RESEBREV:

Föreningen Aktiva seniorers första utflykt för hösten gick till Lyrestad.

Där besökte vi först Harryssons Mercedeslada och både herrar och damer beundrade alla de gamla fina bilarna. Mats Harrysson och hans hustru Marita tog emot oss och berättade lite om verksamheten. Mats började samla på gamla Volvobilar någon gång på 1970-talet, men gick sedan över till märket Mercedes. Alla Volvobilar såldes ut och nu fanns endast en – den första årsmodellen från 1961 – kvar.

Det var fantastiskt att se alla välpolerade bilar, en del tillverkade i bara få exemplar och de flesta med klädsel i skinn. Mats köpte ofta in till synes skrotbilar och reparerade sedan upp dessa eller tog reservdelar till andra bilar.

Det fanns även stort utbud av andra gamla saker som klockor, skyltdockor med tidstypiska kläder och fina möbler.

Efter att vi gått igenom allt och fått svar på många frågor av både Mats och Marita tackade vi för oss och åkte vidare till Annas café där vi satt i solen och drack kaffe med paj och vaniljsås.

Som avslutning på vår lilla utflykt besökte vi Mooi Antikt där det fanns oändliga mängder saker som lampor, porslin, möbler, prydnadssaker och mycket annat. En guldgruva för de som vill komplettera sitt hem. Så vände vi hemåt och alla deltagare verkade nöjda med utflykten och prisade det vackra vädret.

Där besökte vi först Harryssons Mercedeslada och både herrar och damer beundrade alla de gamla fina bilarna. Mats Harrysson och hans hustru Marita tog emot oss och berättade lite om verksamheten. Mats började samla på gamla Volvobilar någon gång på 1970-talet, men gick sedan över till märket Mercedes. Alla Volvobilar såldes ut och nu fanns endast en – den första årsmodellen från 1961 – kvar.

Det var fantastiskt att se alla välpolerade bilar, en del tillverkade i bara få exemplar och de flesta med klädsel i skinn. Mats köpte ofta in till synes skrotbilar och reparerade sedan upp dessa eller tog reservdelar till andra bilar.

Det fanns även stort utbud av andra gamla saker som klockor, skyltdockor med tidstypiska kläder och fina möbler.

Efter att vi gått igenom allt och fått svar på många frågor av både Mats och Marita tackade vi för oss och åkte vidare till Annas café där vi satt i solen och drack kaffe med paj och vaniljsås.

Som avslutning på vår lilla utflykt besökte vi Mooi Antikt där det fanns oändliga mängder saker som lampor, porslin, möbler, prydnadssaker och mycket annat. En guldgruva för de som vill komplettera sitt hem. Så vände vi hemåt och alla deltagare verkade nöjda med utflykten och prisade det vackra vädret.

  • Birgitta Berggren