09 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:41

Många gick bygdevandringen på kullen

MEDELPLANA

Ett 100-tal personer kom till lördagens Kinnekulle hembygdsförenings bygdevandring i Medelplana och de fick sig till livs en hel del information om byn och dess historia.

Vandringens gick bland annat via Hissingsgatan och stannade till vid en avstyckning till Hissingsgården: Sme-Bror's gård. Där berättade Hans och Mari Ljungkvist om de restaureringar som gjorts på ladugården, smedjan och jordkällaren. I dag är smedjan en plats som stannat i tiden och allt har tagits tillvara.

Man gick vidare till Bossgården med anor från slutet på 1400-talet. Sven Pilfalk berättade att han var fyra år när han flyttade till Bossgården och han minns ännu den dagen. Sven berättade om några av sina barndomsupplevelser.

På ladugårdsbacken intogs fika i solskenet.

Ett 100-tal personer kom till lördagens Kinnekulle hembygdsförenings bygdevandring i Medelplana och de fick sig till livs en hel del information om byn och dess historia.

Vandringens gick bland annat via Hissingsgatan och stannade till vid en avstyckning till Hissingsgården: Sme-Bror's gård. Där berättade Hans och Mari Ljungkvist om de restaureringar som gjorts på ladugården, smedjan och jordkällaren. I dag är smedjan en plats som stannat i tiden och allt har tagits tillvara.

Man gick vidare till Bossgården med anor från slutet på 1400-talet. Sven Pilfalk berättade att han var fyra år när han flyttade till Bossgården och han minns ännu den dagen. Sven berättade om några av sina barndomsupplevelser.

På ladugårdsbacken intogs fika i solskenet.