03 sep 2014 06:00

23 jan 2015 14:41

Skogen som skafferi

"Nu är det väl, tyvärr, dags för ett höstaktigt foto, så här får du ett från häromdagen", skriver Christina Learmonth i Mariestad.

”Det myckna regnandet har i alla fall fått svamparna att poppa upp, och trots vildsvinens framfart i skogarna runt Delebäck (och vår sommarstuga) lyckades vi hitta en liter rensad svart trumpetsvamp, dryga litern rensade kantareller, och en och en halv liter fina lingon, men bara två deciliter små skruttiga blåbär. Blöta blev vi, men också nöjda över att kunna nyttja naturens eget skafferi.”

”Det myckna regnandet har i alla fall fått svamparna att poppa upp, och trots vildsvinens framfart i skogarna runt Delebäck (och vår sommarstuga) lyckades vi hitta en liter rensad svart trumpetsvamp, dryga litern rensade kantareller, och en och en halv liter fina lingon, men bara två deciliter små skruttiga blåbär. Blöta blev vi, men också nöjda över att kunna nyttja naturens eget skafferi.”