22 aug 2014 06:00

23 jan 2015 14:41

Drillflickor charmade dansk publik

Helgen den 15-17 augusti gav sig Töreboda musikkår och drillflickor iväg på miniturné.

Några timmar efter ankomsten till Århus var det dags för konsert. Under ledning av Ingmar Gustafsson spelades allt från svensk marschmusik till teman ur amerikanska tv-serier. Drillflickorna charmade publiken på Klostertorget som hade trotsat det tidigare regnvädret.

Under färden tillbaka till hotellet var musikerna med om ett mindre äventyr: En bro med maxhöjden 3,5 meter tvingade resebussen att backa. Processen försvårades av stadsbussar som kontinuerligt passerade från båda hållen, först när polisen hade stoppat trafiken kring området kunde bussen lämna. Busschauffören möttes av jublande applåder av resenärerna.

Under lördagen gjorde musikkåren sin beteckning som blåsorkester all ära. Kraftiga vindbyar på Rådhustorget lät noter flyga, men musiken tog aldrig slut. Abba-potpurriet var en publikfavorit och poängterade att det var Sverige orkestern kom ifrån.

På kvällen avnjöts en gemensam middag där det, utöver historier från tidigare resor, sjöngs danska visor. Nästa morgon var det dags för hemresa. Åter i Töreboda förbereder man sig nu för nästa framträdande under Skördefesten i Hajstorp den 14 september.

Några timmar efter ankomsten till Århus var det dags för konsert. Under ledning av Ingmar Gustafsson spelades allt från svensk marschmusik till teman ur amerikanska tv-serier. Drillflickorna charmade publiken på Klostertorget som hade trotsat det tidigare regnvädret.

Under färden tillbaka till hotellet var musikerna med om ett mindre äventyr: En bro med maxhöjden 3,5 meter tvingade resebussen att backa. Processen försvårades av stadsbussar som kontinuerligt passerade från båda hållen, först när polisen hade stoppat trafiken kring området kunde bussen lämna. Busschauffören möttes av jublande applåder av resenärerna.

Under lördagen gjorde musikkåren sin beteckning som blåsorkester all ära. Kraftiga vindbyar på Rådhustorget lät noter flyga, men musiken tog aldrig slut. Abba-potpurriet var en publikfavorit och poängterade att det var Sverige orkestern kom ifrån.

På kvällen avnjöts en gemensam middag där det, utöver historier från tidigare resor, sjöngs danska visor. Nästa morgon var det dags för hemresa. Åter i Töreboda förbereder man sig nu för nästa framträdande under Skördefesten i Hajstorp den 14 september.

  • Birthe Wetter