04 aug 2014 06:00

23 jan 2015 14:40

Hemlig resa med nostalgiska inslag

RESEBREV

När sommaren var som vackrast reste en liten skara från Electrolux pensionärsklubb ut på en nostalgiresa.

Morgonkaffet intogs vid Broholms nostalgikafé i Södra Råda, i deras underbara trädgård. Efter att vi gått runt i de olika utställningarna med allt från bensinmack till frisersalonger fortsatte resan till den vackra trästaden Nora där man kunde avnjuta dess berömda glass.

Lunchen intogs på Loka Brunn där det efter maten fanns möjlighet att strosa runt och ”dricka brunn”.

Eftermiddagskaffet drack vi vid Nässundet, ett stationshus utmed inlandsbanan ombyggt till stenugnsbageri, där gavs en demonstration hur ugnen fungerade, och möjligheten fanns även att köpa med sig gott bröd hem.

När sommaren var som vackrast reste en liten skara från Electrolux pensionärsklubb ut på en nostalgiresa.

Morgonkaffet intogs vid Broholms nostalgikafé i Södra Råda, i deras underbara trädgård. Efter att vi gått runt i de olika utställningarna med allt från bensinmack till frisersalonger fortsatte resan till den vackra trästaden Nora där man kunde avnjuta dess berömda glass.

Lunchen intogs på Loka Brunn där det efter maten fanns möjlighet att strosa runt och ”dricka brunn”.

Eftermiddagskaffet drack vi vid Nässundet, ett stationshus utmed inlandsbanan ombyggt till stenugnsbageri, där gavs en demonstration hur ugnen fungerade, och möjligheten fanns även att köpa med sig gott bröd hem.

  • Bengt-Arne och Margaretha Collberg