24 jul 2014 09:55

23 jan 2015 14:40

Picknick med Karlssons ättlingar

Från Vikaskogarna, i trakten kring Undenäs och Beateberg, sträcker sig rötter med förgreningar långt ut i Sveriges rike och över den milsvida Oceanen i väst.

Den 14 juni i år återsamlades delar av rotsystemet till en släktträff i Tibro. Ett 70-tal ättlingar till handlanden Oscar Karlson (1873–1971) i Fura (Östra Böksnäs, Beateberg) och hans bröder Arvid Karlsson (1878–1958) och Adolph Carlson (1882–1970), tog sig från närbelägna Skaraborgstrakter och Västgötaorter, men även från Stockholm och Boston i USA, för att träffas och språkas vid. Det var picknickkorgar och kafferep i vackert försommarväder som omslöt sammankomsten på bästa sätt.

I sommar kan man se Oscar Karlsons ättlingar i bildutställningen ”Förströelse bland filbunkar och furor” i Balteryds hembygdsgård i Tibro, den 26 juli och 23 augusti. Kristin Lidström (barnbarnsbarn till Oscar) har tecknat personporträtt av en bortgången generation och dess vardag från 1930-talet med utgångspunkt från bland annat autentiska dagboksanteckningar.

Den 14 juni i år återsamlades delar av rotsystemet till en släktträff i Tibro. Ett 70-tal ättlingar till handlanden Oscar Karlson (1873–1971) i Fura (Östra Böksnäs, Beateberg) och hans bröder Arvid Karlsson (1878–1958) och Adolph Carlson (1882–1970), tog sig från närbelägna Skaraborgstrakter och Västgötaorter, men även från Stockholm och Boston i USA, för att träffas och språkas vid. Det var picknickkorgar och kafferep i vackert försommarväder som omslöt sammankomsten på bästa sätt.

I sommar kan man se Oscar Karlsons ättlingar i bildutställningen ”Förströelse bland filbunkar och furor” i Balteryds hembygdsgård i Tibro, den 26 juli och 23 augusti. Kristin Lidström (barnbarnsbarn till Oscar) har tecknat personporträtt av en bortgången generation och dess vardag från 1930-talet med utgångspunkt från bland annat autentiska dagboksanteckningar.