26 jun 2014 06:00

23 jan 2015 14:38

Helnöjda PRO-resenärer

En mulen morgon i juni startade PRO Lyrestad-Sjötorp Lyrestads sockens hembygdsförening en dagsresa till bland annat Hjo och Tibro.

Efter avgång Sjötorp var första stopp Lyrestad där de övriga resenärerna mötte upp. Vi färdas så genom det vackra landskapet mot Hjo. Då det blev dags att inta vår medhavda matsäck kom solen och vi kunde blicka ut över den blanka Vättern.

Resan går så vidare till bisonfarmen i Gate. Där berättar de unga ägarna om djuren som finns på gården. Vi får åka traktor och vagn ut bland djuren och får verkligen se dem på nära håll. Fjärilsmuseet, som nu finns på gården, var också trevligt att se. Nästa stopp blev Hem o Hobby.

På Stampens kvarn smakade det bra med lunch, där berättade även ägarinnan om kvarnens historia. Bussen styrs nu mot Tibro, där möbelmuseet får ett besök, mycket trevligt uppbyggt med olika möbeltyper. Dagens sista stopp blev loppisen i Lagerfors, förutom att en del gjorde fynd, bjöds vi på mycket gott fika.

Agne Gustavsson tackade resekommittén och chaufför för en lagom lång och givande resa.

Elwi Widen

Efter avgång Sjötorp var första stopp Lyrestad där de övriga resenärerna mötte upp. Vi färdas så genom det vackra landskapet mot Hjo. Då det blev dags att inta vår medhavda matsäck kom solen och vi kunde blicka ut över den blanka Vättern.

Resan går så vidare till bisonfarmen i Gate. Där berättar de unga ägarna om djuren som finns på gården. Vi får åka traktor och vagn ut bland djuren och får verkligen se dem på nära håll. Fjärilsmuseet, som nu finns på gården, var också trevligt att se. Nästa stopp blev Hem o Hobby.

På Stampens kvarn smakade det bra med lunch, där berättade även ägarinnan om kvarnens historia. Bussen styrs nu mot Tibro, där möbelmuseet får ett besök, mycket trevligt uppbyggt med olika möbeltyper. Dagens sista stopp blev loppisen i Lagerfors, förutom att en del gjorde fynd, bjöds vi på mycket gott fika.

Agne Gustavsson tackade resekommittén och chaufför för en lagom lång och givande resa.

Elwi Widen