12 jun 2014 06:00

23 jan 2015 14:38

Vård- och omsorgselever fick diplom

MARIESTAD

Vård-och omsorgsprogrammet vid Vuxenutbildningen i Mariestad hade sin utbildningsavslutning i tisdags. Den här gången hade inbjudan till avslutningen även gått till representanter från Vadsbogymnasiets vård- och omsorgscollege, utöver lärare och annan personal från skolan.

Arbetsmarknaden är god för de elever som nu slutade sin utbildning. Förutom sina sedvanliga betyg i de olika kurserna erhåller eleverna även diplom från Vård- och omsorgscollege. Diplomet resulterar i anställningsbarhet i yrket över hela landet. Christel Åsenheim och Britt-Marie Kvist från Vård- och omsorgscollege lyfte fram betydelsen av denna utbildningsgaranti i sina tal till de eleverna.

Urban Tengman från skolledningen önskade eleverna lycka till i det nya yrket.

Elevernas kommentarer var ”nu blir det tomt”, ”vad fort det har gått”. Kaffe, tårta och hej då-kramar samt gemensam fotografering avslutade stunden i residenset.

Vård-och omsorgsprogrammet vid Vuxenutbildningen i Mariestad hade sin utbildningsavslutning i tisdags. Den här gången hade inbjudan till avslutningen även gått till representanter från Vadsbogymnasiets vård- och omsorgscollege, utöver lärare och annan personal från skolan.

Arbetsmarknaden är god för de elever som nu slutade sin utbildning. Förutom sina sedvanliga betyg i de olika kurserna erhåller eleverna även diplom från Vård- och omsorgscollege. Diplomet resulterar i anställningsbarhet i yrket över hela landet. Christel Åsenheim och Britt-Marie Kvist från Vård- och omsorgscollege lyfte fram betydelsen av denna utbildningsgaranti i sina tal till de eleverna.

Urban Tengman från skolledningen önskade eleverna lycka till i det nya yrket.

Elevernas kommentarer var ”nu blir det tomt”, ”vad fort det har gått”. Kaffe, tårta och hej då-kramar samt gemensam fotografering avslutade stunden i residenset.