10 jun 2014 06:00

23 jan 2015 14:38

Trädgårdsamatörer fyllde 50

FLOBY

Trädgårdsamatörerna Skaraborg firade i lördags sitt 50-årsjubileum på Alphems Arboretum utanför Floby.

Skaraborgskretsen är den näst äldsta kretsen i Sverige, medan riksorganisationen har funnits sedan 1938.

Drygt 100 medlemmar och inbjudna gäster firade dagen med växtmarknad, tipspromenad, guidning i det vackra arboretet, grillbuffé och rikliga lotterier. Dagen till ära planterades ett glanskörsbär på arboretet och kretsens egen flagga, en gåva från riksorganisationen, hissades under hurrarop.

Hela eftermiddagen underhöll kretsens egen medlem, spelmannen Sven-Ingvar Heij, tillsammans med musikvänner. Under kvällen presenterades tre nya hedersmedlemmar som alla har varit medlemmar sedan 1970-talet och på olika sätt betytt mycket för kretsen.

Trädgårdsamatörerna Skaraborg firade i lördags sitt 50-årsjubileum på Alphems Arboretum utanför Floby.

Skaraborgskretsen är den näst äldsta kretsen i Sverige, medan riksorganisationen har funnits sedan 1938.

Drygt 100 medlemmar och inbjudna gäster firade dagen med växtmarknad, tipspromenad, guidning i det vackra arboretet, grillbuffé och rikliga lotterier. Dagen till ära planterades ett glanskörsbär på arboretet och kretsens egen flagga, en gåva från riksorganisationen, hissades under hurrarop.

Hela eftermiddagen underhöll kretsens egen medlem, spelmannen Sven-Ingvar Heij, tillsammans med musikvänner. Under kvällen presenterades tre nya hedersmedlemmar som alla har varit medlemmar sedan 1970-talet och på olika sätt betytt mycket för kretsen.