27 maj 2014 06:00

23 jan 2015 14:37

Strokeföreningen på vårutflykt

På en av vårens allra första sommardagar anordnade Strokeföreningen Skaraborg sin traditionella vårutflykt och i år var det vår vackra Vallebygd som var målet.

En mycket uppskattad och välkänd guide var Uno Bohman, som med sin stora kunnighet tog med deltagarna på en resa med fängslande berättelser både i forntid och i nutid. Temat för dagen var ”Kvinnoöden i Valle härad”.

Drygt 40-talet strokedrabbade medlemmar med sina anhöriga fyllde bussen och första stoppet var Ateljé Holgers där förmiddagskaffet intogs. Vid Skärvs kyrka fick deltagarna bland annat se Sophie von Knorrings gravplats, innan resan fortsatte till Flämslätts stiftsgård, där lunchbuffén var uppdukad.

Efter att sett några av skidlandslagets kända ansikten, gick resan vidare och vid Höjentorps slottsruin berättade Uno Bohman livfullt om vad som hände där i början av 1700-talet.

Resan gick sedan genom en av landets vackraste vägar vid Öglunda innan den sedan avslutades i Skövde och Falköping med mycket nöjda deltagare.

En mycket uppskattad och välkänd guide var Uno Bohman, som med sin stora kunnighet tog med deltagarna på en resa med fängslande berättelser både i forntid och i nutid. Temat för dagen var ”Kvinnoöden i Valle härad”.

Drygt 40-talet strokedrabbade medlemmar med sina anhöriga fyllde bussen och första stoppet var Ateljé Holgers där förmiddagskaffet intogs. Vid Skärvs kyrka fick deltagarna bland annat se Sophie von Knorrings gravplats, innan resan fortsatte till Flämslätts stiftsgård, där lunchbuffén var uppdukad.

Efter att sett några av skidlandslagets kända ansikten, gick resan vidare och vid Höjentorps slottsruin berättade Uno Bohman livfullt om vad som hände där i början av 1700-talet.

Resan gick sedan genom en av landets vackraste vägar vid Öglunda innan den sedan avslutades i Skövde och Falköping med mycket nöjda deltagare.

  • Nils Lundberg