07 maj 2014 06:00

23 jan 2015 14:36

Veteranutflykt i traktorfart

Odensåkers hembygdsförenings motorgrupp anordnade i söndags sin traditionella traktorutflykt för gamla traktorer. Starten var satt till klockan elva, då kunde över 50 gamla traktorer räknas in. Bland deltagarna fanns entusiaster som åkt traktor i tre timmar för att kunna vara med.

Resan började vid Logården och gick via Rör, Binneberg och upp till Kärrtorp där man fick se alla gamla stenmurar. Därifrån åkte de på fina åkervägar ner mot Frösve och vidare till Horns gamla tegelbruk. Där intogs medhavd fika varefter deltagarna fick en guidning över bruket och dess historia.

Sedan började återresan till Odensåker och Logården där hembygdsföreningen bjöd alla på korv med bröd och kaffe med kaka.

Alla tackade Mats Petterson, som ordnat turen, och kunde gemensamt glädjas över att hela det stora och gamla startfältet kom i mål utan några incidenter.

Odensåkers hembygdsförenings motorgrupp anordnade i söndags sin traditionella traktorutflykt för gamla traktorer. Starten var satt till klockan elva, då kunde över 50 gamla traktorer räknas in. Bland deltagarna fanns entusiaster som åkt traktor i tre timmar för att kunna vara med.

Resan började vid Logården och gick via Rör, Binneberg och upp till Kärrtorp där man fick se alla gamla stenmurar. Därifrån åkte de på fina åkervägar ner mot Frösve och vidare till Horns gamla tegelbruk. Där intogs medhavd fika varefter deltagarna fick en guidning över bruket och dess historia.

Sedan började återresan till Odensåker och Logården där hembygdsföreningen bjöd alla på korv med bröd och kaffe med kaka.

Alla tackade Mats Petterson, som ordnat turen, och kunde gemensamt glädjas över att hela det stora och gamla startfältet kom i mål utan några incidenter.