05 maj 2014 06:00

23 jan 2015 14:35

Hörselskadade på vårutflykt vid Billingen

I bästa tänkbara väder genomförde Hörselskadades förening Norra Skaraborg sin vårutflykt till Billingesluttningen, med vandring runt Kalksjön. Förutom 45 deltagare från HRF-föreningen var dokumentärfilmare Leif Crona och guide Alv Svensson med och berättade om kalkbränningen och gruvnäringen som en gång i tiden pågick där. De fick även svara på frågor från de nyfikna vandrarna.

Vid den avslutande korvgrillningen diskuterades det flitigt, några hade sett en jättestor fisk i sjön. Flera passade även på att fotografera bland annat det gamla dynamithuset vi hade passerat och den modell som hade byggts upp av hur en kalkugn såg ut.

I bästa tänkbara väder genomförde Hörselskadades förening Norra Skaraborg sin vårutflykt till Billingesluttningen, med vandring runt Kalksjön. Förutom 45 deltagare från HRF-föreningen var dokumentärfilmare Leif Crona och guide Alv Svensson med och berättade om kalkbränningen och gruvnäringen som en gång i tiden pågick där. De fick även svara på frågor från de nyfikna vandrarna.

Vid den avslutande korvgrillningen diskuterades det flitigt, några hade sett en jättestor fisk i sjön. Flera passade även på att fotografera bland annat det gamla dynamithuset vi hade passerat och den modell som hade byggts upp av hur en kalkugn såg ut.

  • Bengt Gereonsson