01 apr 2014 06:00

23 jan 2015 14:34

Scouter i "Edas lustgård"

Som en del av scouternas utbildning besökte under Mariestads scoutkår söndagseftermiddagen ett av Mariestads mer okända museum. Anders ”Eda” Edström ledde den guidade visningen av vad som ofta kallas ”Edas lustgård”, vilket naturligtvis refererar till ”Edens lustgård”. Detta museum, med placering i Tunaholmsskolans källare, har funnits i många år. Samlingen påbörjades under 1800-talet.

Scouterna fick gå omkring och titta på alla uppstoppade fåglar, fiskar, och däggdjur och konstaterade att det fanns väldigt mycket att se, med tanke på att museet liggervi ett så begränsat utrymme.

Anders Edström talade om en påfågel som en gång har levt i Mariestad omkring Strandgården. Han pratade också om egna erfarenheter med apor och krokodiler. Scouterna visade stort intresse och lyssnade intensivt på den erfarna, en gång själv en scoutledare, ”Eda”.

Som en del av scouternas utbildning besökte under Mariestads scoutkår söndagseftermiddagen ett av Mariestads mer okända museum. Anders ”Eda” Edström ledde den guidade visningen av vad som ofta kallas ”Edas lustgård”, vilket naturligtvis refererar till ”Edens lustgård”. Detta museum, med placering i Tunaholmsskolans källare, har funnits i många år. Samlingen påbörjades under 1800-talet.

Scouterna fick gå omkring och titta på alla uppstoppade fåglar, fiskar, och däggdjur och konstaterade att det fanns väldigt mycket att se, med tanke på att museet liggervi ett så begränsat utrymme.

Anders Edström talade om en påfågel som en gång har levt i Mariestad omkring Strandgården. Han pratade också om egna erfarenheter med apor och krokodiler. Scouterna visade stort intresse och lyssnade intensivt på den erfarna, en gång själv en scoutledare, ”Eda”.