19 mar 2014 06:00

23 jan 2015 14:33

Vårprimörer i djurvärlden

På tisdagen fick vi in två läsarbilder från gården Wäggetorp utanför Gullspång. De kunde också publicerats under vinjetten vårtecken. Natten före hade nämligen tackan Trulsa nedkommit med fyra små lamm. ”Allt gick så bra och hon är den snällaste mamma som finns”, skriver Carina Andersson som skickat in bilderna.

På det andra fotot sitter treåriga Emma och åttaårige Alfred med varsitt lamm som är tre dagar gamla. ”Lyckan var stor när barnen äntligen fick se de nyfödda lammen som de varit med och gjort iordning lamningsboxar till för ett par veckor sedan.”

På gården här i Wäggetorp, Gullspång har vi nu sammanlagt nio tackor, så nu är det bara att se framemot mer lamm, fortsätter Carina Andersson, mamma till barnen på bilden och fårpiga samt ”lammorska”.

På tisdagen fick vi in två läsarbilder från gården Wäggetorp utanför Gullspång. De kunde också publicerats under vinjetten vårtecken. Natten före hade nämligen tackan Trulsa nedkommit med fyra små lamm. ”Allt gick så bra och hon är den snällaste mamma som finns”, skriver Carina Andersson som skickat in bilderna.

På det andra fotot sitter treåriga Emma och åttaårige Alfred med varsitt lamm som är tre dagar gamla. ”Lyckan var stor när barnen äntligen fick se de nyfödda lammen som de varit med och gjort iordning lamningsboxar till för ett par veckor sedan.”

På gården här i Wäggetorp, Gullspång har vi nu sammanlagt nio tackor, så nu är det bara att se framemot mer lamm, fortsätter Carina Andersson, mamma till barnen på bilden och fårpiga samt ”lammorska”.