14 feb 2014 06:00

23 jan 2015 14:31

Vieno berättade sin historia

På onsdagseftermiddagen samlades drygt 80 pensionärer för att lyssna till gästen vid vårens första berättarkafé. Vieno Mårtensson var inbjuden och hon berättade om stora och små händelser ur sitt liv. Hon kom till Sverige som finländskt krigsbarn. Tanken var att hon och hennes yngre bror skulle stanna tre månader i Sverige. Brodern återvände till Finland medan Vieno stannade kvar.

Vieno berättade också om sina många resor till länder såväl inom Europa som till andra världsdelar. Hennes båda pojkar kommer från Thailand och när drottning Sirikit firade 60 år inbjöds alla thailändare och även adoptivbarn med föräldrar till festligheterna, fick publiken veta.

Vieno hade tagit med sig en del minnessaker, som resväskan hon hade med sig från Finland och en del böcker från olika länder. Dagen till ära bar hon sin fars tapperhetsmedalj som han erhöll under kriget.

Lennart Magnusson överlämnade en vacker blomsterbukett som tack för en mycket spännande och innehållsrik berättelse. Sedan följde kaffesamkväm och lotteridragning.

På onsdagseftermiddagen samlades drygt 80 pensionärer för att lyssna till gästen vid vårens första berättarkafé. Vieno Mårtensson var inbjuden och hon berättade om stora och små händelser ur sitt liv. Hon kom till Sverige som finländskt krigsbarn. Tanken var att hon och hennes yngre bror skulle stanna tre månader i Sverige. Brodern återvände till Finland medan Vieno stannade kvar.

Vieno berättade också om sina många resor till länder såväl inom Europa som till andra världsdelar. Hennes båda pojkar kommer från Thailand och när drottning Sirikit firade 60 år inbjöds alla thailändare och även adoptivbarn med föräldrar till festligheterna, fick publiken veta.

Vieno hade tagit med sig en del minnessaker, som resväskan hon hade med sig från Finland och en del böcker från olika länder. Dagen till ära bar hon sin fars tapperhetsmedalj som han erhöll under kriget.

Lennart Magnusson överlämnade en vacker blomsterbukett som tack för en mycket spännande och innehållsrik berättelse. Sedan följde kaffesamkväm och lotteridragning.