17 dec 2013 06:00

23 jan 2015 14:28

Sång och sötma vid pensionärsfest

En gråmulen dag i lusseveckan samlades ett 80-tal kommunalpensionärer i Mariestads församlingshem för umgänge och lussefirande. De möttes av vackert dukade bord där blommor och servetter gick i julens röda färg. Samtidigt som medlemmarna droppade in underhöll Do-Re-Mi-kören med vackra julsånger. När alla var samlade hälsade Lennart Andersson alla välkomna och gav lite information om bland annat studiecirklar. En cirkel handlar om Östergötland som till våren avslutas med en resa till landskapet. En del information från KPR förmedlades också.

Efter detta var det dags för lucia med tärnor och tomtar. Det var drillflickor från Mariestad som stod för det uppskattade framförandet med fina julsånger. Sedan blev det kaffe med julsmörgås och pepparkaka. Som sista punkt på programmet kom lotteriet med många fina vinster. En stor del av vinsterna bestod av hembakat matbröd och kakor samt flera broderade dukar.

Innan alla återvände hem tackade Lennart för det gångna året och önskade alla god jul och gott nytt år.

En gråmulen dag i lusseveckan samlades ett 80-tal kommunalpensionärer i Mariestads församlingshem för umgänge och lussefirande. De möttes av vackert dukade bord där blommor och servetter gick i julens röda färg. Samtidigt som medlemmarna droppade in underhöll Do-Re-Mi-kören med vackra julsånger. När alla var samlade hälsade Lennart Andersson alla välkomna och gav lite information om bland annat studiecirklar. En cirkel handlar om Östergötland som till våren avslutas med en resa till landskapet. En del information från KPR förmedlades också.

Efter detta var det dags för lucia med tärnor och tomtar. Det var drillflickor från Mariestad som stod för det uppskattade framförandet med fina julsånger. Sedan blev det kaffe med julsmörgås och pepparkaka. Som sista punkt på programmet kom lotteriet med många fina vinster. En stor del av vinsterna bestod av hembakat matbröd och kakor samt flera broderade dukar.

Innan alla återvände hem tackade Lennart för det gångna året och önskade alla god jul och gott nytt år.