13 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:27

Kör och orkester i Ullervadsgudstjänst

ULLERVAD

I lördags eftermiddag firades en musikgudstjänst i Ullervads kyrka, där musiken till stor del var hämtad från gruppen Nightwish's repertoar. Musiken var i genren symfonisk metal och kompletterades av Sonya Aldéns ”I din himmel” och sången ”How will I know”. Ljudbilden var stark men balanserad i kyrkan tack vare kyrkvaktmästare Anders Nilssons skickliga bruk av kyrkans ljudanläggning.

Sångerna framfördes av sångare i kören Candle Lights med ackompanjemang Philip Wilsson och Joel Gustafsson på gitarrer, Daniel Forsten på bas, Kimmo Lundahl på trummor, Mattias Kihlberg på flöjt, Peter Eklind på synth, Linnea Larsson-Löfgren, Märta Spjuth, Sophie Carlsson, Erik Gustafsson på stråkar. Den sistnämnde hade också arrangerat musiken.

Som komplement visades ett bildspel som beskrev sångernas innehåll. Bildspelet var skapat av Sabina Jonsson och Kristina Edvardsson. Sångerna interfolierades av textläsningar framförda av Kristina Fröjd och Andreas Olsson. Arrangör var Sensus studieförbund och Ullervads församling.

I lördags eftermiddag firades en musikgudstjänst i Ullervads kyrka, där musiken till stor del var hämtad från gruppen Nightwish's repertoar. Musiken var i genren symfonisk metal och kompletterades av Sonya Aldéns ”I din himmel” och sången ”How will I know”. Ljudbilden var stark men balanserad i kyrkan tack vare kyrkvaktmästare Anders Nilssons skickliga bruk av kyrkans ljudanläggning.

Sångerna framfördes av sångare i kören Candle Lights med ackompanjemang Philip Wilsson och Joel Gustafsson på gitarrer, Daniel Forsten på bas, Kimmo Lundahl på trummor, Mattias Kihlberg på flöjt, Peter Eklind på synth, Linnea Larsson-Löfgren, Märta Spjuth, Sophie Carlsson, Erik Gustafsson på stråkar. Den sistnämnde hade också arrangerat musiken.

Som komplement visades ett bildspel som beskrev sångernas innehåll. Bildspelet var skapat av Sabina Jonsson och Kristina Edvardsson. Sångerna interfolierades av textläsningar framförda av Kristina Fröjd och Andreas Olsson. Arrangör var Sensus studieförbund och Ullervads församling.