13 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:27

Återträff hos IOGT-NTO

SKÖVDE

För 50 år sedan bildades en NTO-klubb och strax därefter en NTO-scoutkår i Skövde och i Hasslerör. I lördags träffades några av dem som var med. Det blev ett intensivt sorl innan alla bänkade sig för visning av diabilder och många svartvita foton. Alla hade minnen att berätta och skratten klingade igenkännande. Alla var överens om att man haft en härlig ungdomstid tack vare ledarna Göte och Alfild Carlsson som båda var med på träffen snart 90 år gamla.

NTO var en nykterhetsorganisation och dess klubb i Skövde samlade på den tiden mer än 100 medlemmar. Det var dans, spex och teater som stod på programmet med verksamhet varje dag i veckan. Scoutkåren startade något senare och hade givetvis friluftsliv som viktigaste program. Det var många läger och många internationella kontakter.

För 50 år sedan bildades en NTO-klubb och strax därefter en NTO-scoutkår i Skövde och i Hasslerör. I lördags träffades några av dem som var med. Det blev ett intensivt sorl innan alla bänkade sig för visning av diabilder och många svartvita foton. Alla hade minnen att berätta och skratten klingade igenkännande. Alla var överens om att man haft en härlig ungdomstid tack vare ledarna Göte och Alfild Carlsson som båda var med på träffen snart 90 år gamla.

NTO var en nykterhetsorganisation och dess klubb i Skövde samlade på den tiden mer än 100 medlemmar. Det var dans, spex och teater som stod på programmet med verksamhet varje dag i veckan. Scoutkåren startade något senare och hade givetvis friluftsliv som viktigaste program. Det var många läger och många internationella kontakter.