12 nov 2013 06:00

23 jan 2015 14:27

SPF såg musikal i Göteborg

RESEBREV:

Maud Sjöberg-Andersson välkomnade resenärerna som skulle besöka Operan i Göteborg för att se föreställningen La Cage Aux Folles.

Under resan informerade Maud om operahuset som byggdes under åren 1991–94. Hon berättade bland annat att Jan Izikowitz var arkitekt och att han inspirerats av landskapet, broarna, fartyg och segel i Göteborg när han ritade huset, som ser ut som ett fartyg med bryggor och lejdare. Repertoaren på Göteborgsoperan består av opera, balett, musikaler, konserter med mera.

Efter en kort rast under vägen ner till Göteborg stannade vi vid Linnéterrassen för att äta en mycket välsmakande middag före föreställningen.

Musikalen La Cage aux Folles är en romantisk komedi med förvecklingar och med mycket dans och sång. Huvudrollerna spelades med bravur av Mikael Samuelsson och Hans Josefsson. Tolv spänstiga dansare satte färg på tillställningen med bland annat en krävande cancandans. Det brukar vara unga damer som dansar cancan men här var det enbart herrar.

Efter föreställningen stod publiken upp och applåderade som tack för en strålande föreställning.

Glada och nöjda återvände vi till Mariestad. Under hemresan försågs vi med frukt och dryck.

Under resan informerade Maud om operahuset som byggdes under åren 1991–94. Hon berättade bland annat att Jan Izikowitz var arkitekt och att han inspirerats av landskapet, broarna, fartyg och segel i Göteborg när han ritade huset, som ser ut som ett fartyg med bryggor och lejdare. Repertoaren på Göteborgsoperan består av opera, balett, musikaler, konserter med mera.

Efter en kort rast under vägen ner till Göteborg stannade vi vid Linnéterrassen för att äta en mycket välsmakande middag före föreställningen.

Musikalen La Cage aux Folles är en romantisk komedi med förvecklingar och med mycket dans och sång. Huvudrollerna spelades med bravur av Mikael Samuelsson och Hans Josefsson. Tolv spänstiga dansare satte färg på tillställningen med bland annat en krävande cancandans. Det brukar vara unga damer som dansar cancan men här var det enbart herrar.

Efter föreställningen stod publiken upp och applåderade som tack för en strålande föreställning.

Glada och nöjda återvände vi till Mariestad. Under hemresan försågs vi med frukt och dryck.

  • Ewa Colliander