Frågor och svar angående våra digitala produkter, inloggning och prenumeration.
Allmänt Svar

Vilka olika digitala kanaler har ni?

Papperstidningen finns i sin helhet som e-tidning och kan läsas på dator eller i surfplattan. Dessutom publicerar vi löpande nyheter på vår nyhetssajt, mariestadstidningen.se. Sajtens nyheter finns också som app för iPhone och Android.

Varför tar ni betalt för nyheter även på webben?

Våra digitala kanaler får fler och fler läsare, vilket är kul. Men det gör också att vi måste få intäkter från våra läsare även på webben för att kunna bibehålla och utveckla den journalistik vi gör.

Om mariestadstidningen.se Svar

Publiceras alla nyheter från tidningen även på mariestadstidningen.se?

Nej, men ambitionen är att publicera så mycket som det går även på mariestadstidningen.se, framförallt alla lokala nyheter. Däremot finns det material som bara kan läsas i papperstidningen och i e-tidningen, och nyheter som bara finns på mariestadstidningen.se.

Vissa artiklar kräver inloggning, andra inte, varför?

Mariestadstidningen.se består av öppna artiklar som kan läsas av alla, men också plusartiklar som endast är tillgängliga för prenumeranter. Vi vill vara det naturliga valet för alla som vill veta vad som händer just nu i Mariestadsområdet. Därför är viktiga händelsenyheter och annan samhällsinformation som vattenläckor, elavbrott och liknande tillgängligt för alla.

Hur markeras stängda och öppna artiklar?

Artiklar som är enbart för våra prenumeranter markeras med en grön -symbol, övriga artiklar är tillgängliga för alla. Förstasidan och alla sektionssidor är öppna för alla.

Jag vill dela en stängd artikel på Facebook och Twitter, hur gör jag då?

Det går alldeles utmärkt att länka till en artikel som bara är tillgänglig för våra prenumeranter. Men för att kunna läsa den krävs en prenumeration.

Inloggning Svar

Jag är prenumerant, hur får jag tag i mitt kundnummer och lösenord?

Kundnummer står på din faktura, saknar du fakturan kan du få fram dina uppgifter genom att besöka vårt digitala kundcenter Prenumerationstjänsten, nwt.se/kundcenter. Du kan också ringa kundcenter på telefon 0171-41 46 01 för mer hjälp. Lösenord är ditt postnummer om du inte ändrat lösenord inne i prenumerationstjänsten.

Jag är prenumerant, hur loggar jag in?

I alla våra digitala kanaler, utom e-tidningen, finns en Logga in-knapp. Klicka på den och följ instruktionerna. Det går också att klicka på en plus-artikel för att komma till inloggningssidan.

Om man är fler personer i familjen, hur gör man då?

Enligt våra användarvillkor är det tillåtet att använda samma kundnummer och lösenord på upp till fem olika enheter, men endast inom familjen. Med familjemedlemmar menar vi de personer som bor på samma adress.

Kan jag spara mitt kundnummer/e-postadress och lösenord så jag slipper fylla i dessa varje gång?

I de flesta webbläsare kan man spara sina uppgifter. Kryssar du i rutan "Kom-i-håg mig" när du loggar in loggas du automatiskt in nästa gång, utan att behöva gå via inloggningsrutan. Fungerar inte det så kolla inställningarna i din webbläsare så att inte cookies rensas när du stänger ner den.

Prenumeration Svar

Vad får jag som prenumerant?

Som prenumerant får du tillgång till alla våra nyheter i de kanaler du väljer, på papper och digitalt eller bara digitalt. Var du vill, när du vill. Du bestämmer.

Hur kan jag prenumerera på tidningarna och mariestadstidningen.se?

Du kan välja mellan tre prenumerationsformer, Komplett, Digitalt och Helg. Som Komplett-kund får du tillgång till allt, papperstidningen hem i brevlådan samt tillgång till alla våra digitala kanaler. Är du enbart Digitalkund får du tillgång till allt digitalt, e-tidningen, hela mariestadstidningen.se samt senaste nytt via våra iPhone- och Androidappar. Däremot får du ingen papperstidning hem i brevlådan.

Vad kostar det att läsa hela mariestadstidningen.se?

Är du redan prenumerant på Mariestads-Tidningen ingår mariestadstidningen.se och övriga digitala kanaler i din prenumeration. Vill du bara läsa din tidning och mariestadstidningen.se digitalt kostar det lite mindre.

Kan man få tillgång till era nyheter bara för en dag eller styckvisa artiklar?

Man kan inte köpa enstaka artiklar, däremot kan man köpa en dygnsprenumeration som ger tillgång till mariestadstidningen.se och e-tidningen i 24 timmar. Man kan också köpa ett lösnummer av e-tidningen via tidningsapparna.

Jag vill börja prenumerera, hur gör jag?

Beställ en prenumeration direkt via vår Prenumerationstjänst. Prenumerationstjänsten är öppen dygnet runt. Du kan också kontakta vårt kundcenter på telefon, 0501-687 07, eller via e-post via prenumeration@mariestadstidningen.se.

Hur lång tid tar det innan jag som ny prenumerant får tillgång till mariestadstidningen.se?

En ny prenumerant som beställer prenumeration via internet får tillgång till mariestadstidningen.se och våra appar inom fem minuter från köptillfället. Eftersom e-tidningen i apparna kräver registrering av vår kundtjänst kan du först läsa e-tidningen i din surfplatta när detta är gjort.

Hur lång tid tar det innan jag har min första papperstidning i lådan?

Första numret av din tidning kommer som regel dagen efter om du beställt före klockan 11 på vardagar. Beställer du före klockan 9 på fredagar får du tidningen på lördagen, annars måndag.

Hur reklamerar jag en utebliven papperstidning på nätet?

Har du inte fått din papperstidning i brevlådan? Kontakta tidningsutdelaren direkt för en felanmälan. Du hittar telefonnummer som gäller för din ort på sidan för Prenumeration.

E-tidningen Svar

Var hittar jag e-tidningen?

E-tidningen kan du läsa i din dator eller surfplatta. På datorn loggar du in i vårt prenumerationstjänst och klickar sedan på E-tidning. För iPad laddar du ner respektive MT:s iPad-app via App Store. Androidläsare hämtar appen PDFKiosk NWT HD City via Google Play.

Hur loggar jag in till e-tidningen?

För e-tidningen i iPad och Androidapparna krävs ett speciellt konto som knyts till din prenumeration. Följ instruktionerna som finns i apparna.

Kan jag köpa ett digitalt lösnummer av e-tidningen?

Ja, följ instruktionerna i Android- och iPadapparna.

Vilka tekniska förutsättningar krävs för att kunna läsa e-tidningen på en dator?

Dator med internetuppkoppling.
Fungerar i de flesta moderna webbläsare som Internet Explorer 8.0 och framåt, Safari, Firefox och Chrome.
E-tidningen kan läsas i både Mac- och pc-miljö.
För att läsa i iPad och surfplattor med Android, ladda helst hem våra appar.