Om Mariestads-Tidningen

Mariestads-Tidningen är ledande tidning i norra länsdelen. Vi bevakar det lokala nyhetsflödet i Mariestad, Töreboda och Gullspång/Hova.

Mariestads-Tidningen är en av landets äldsta morgontidningar. Tidningen grundades 1817.

Mariestads-Tidningens redaktion består av ett 20-tal medarbetare – reportrar, redigerare och fotografer. Redaktionen är organiserad i två delar – allmänredaktion och sport. Dessutom har vi två lokalredaktioner.

Varje dag arbetar våra reportrar och fotografer för att hålla dig välinformerad om vad som händer i närområdet och regionen – i såväl stort som smått.

Tillsammans gör vi en välmatad tidning där vi framförallt bevakar det lokala nyhetsflödet i Mariestad, Töreboda och Gullspång/Hova.

Hushållstäckningen inom vårt spridningsområde är hög. Vill du nå invånarna i våra kommuner är Mariestads-Tidningen den bästa vägen.

Vår chefredaktör heter Karin Eriksson. Hon är också ansvarig utgivare och du når henne på telefon 0501-687 70. Du kan också mejla till redaktion@mariestadstidningen.se.

Mariestads-Tidningen ingår i NWT-koncernen.

Etiska regler

Mariestads-Tidningen följer pressens etiska regler som sammanställts av Pressens Samarbetsnämnd (Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna och Sveriges Tidskrifter). Den som anser sig illa behandlad eller omskriven på ett felaktigt sätt bör i första hand vända sig till tidningens ansvarige utgivare och begära genmäle eller rättelse.

Man kan också vända sig till Allmänhetens pressombudsman.