Välkommen att välja vår nya inloggning

Nu rullar vi ut vår nya inloggningstjänst, Mitt konto, för alla läsare av mariestadstidningen.se. Välkommen att skapa ditt personliga konto!

Under en längre tid har vi arbetat fram en snabbare, bättre och enklare inloggning för Mariestads-Tidningens webbplats och våra nya e-tidningstjänster. Och från och med i dag kan alltså du som är MT-läsare digitalt börja använda detta nya sätt att logga in för att exempelvis läsa Plusartiklar.

– De stora nyheterna med Mitt konto är att du som läsare skapar ett personligt konto. Du kan också välja om du vill skapa konto med e-post och lösenord eller med ditt egna befintliga Facebook-konto. En annan stor nyhet är att det blir enkelt att dela sin digitala prenumeration med övriga familjen, säger Karin Eriksson, chefredaktör för Mariestads-Tidningen.

Skapa konto

Att skapa ett eget konto görs i tre enkla steg. Först skapar man ett konto, antingen genom att klicka på knappen Ny login - beta uppe till vänster på sajten eller gå direkt till vår nya användartjänst som finns på profil.nwt.se. Här kan du, förutom att skapa konto, också senare hantera ditt nya konto.

Lägg till prenumeration

För att kunna läsa Plusartiklar på sajten måste du lägga till din prenumeration. Det gör du genom att inne i profil.nwt.se klicka på fliken Prenumeration.

Fyll i ditt kundnummer och lösenord som du fick när du tecknade din prenumeration. Dessa uppgifter finns också på din faktura. Saknar du denna kan du även få fram uppgifterna genom att gå till nwt.se/kundcenter. På denna sida finns två länkar: Visa mitt kundnummer och e-posta mitt kundnummer.

Skapa familjegrupp

När du lagt till din prenumeration kan du skapa en familjegrupp. Alla familjemedlemmar måste först skapa sitt eget användarkonto, sedan kan du som prenumerant skapa en familj under fliken Familj och lägga till familjemedlemmarna där. Fyll i familjemedlemmarnas e-postadresser (som användes vid registrering hos oss) samt klicka på länken Dela prenumeration för att välja prenumerationen du vill dela.

När allt ovanstående är gjort kan ni alla i familjen börja använda era nya konton - och få tillgång till de tjänster som du har.

Ny e-tidningstjänst

Parallellt med nya inloggningen lanserar NWT-koncernen nya e-tidningstjänster för alla sina tidningar. Först ut även här är Mariestads-Tidningen. Nya e-tidningen hittas på dagens.mariestadstidningen.se. Nya appar finns också att ladda ner hos AppStore och Google Play. Sök efter Mariestads-Tidningen.

Tänk också på det här

Som läsare är det viktigt att tänka på att nya inloggningen endast fungerar på mariestadstidningen.se samt i de nya e-tidningstjänsterma. Men den gamla inloggningen med kundnummer och lösenord kommer att kunna användas parallellt på sajten samt kommer forfarande att användas för inloggning på Kundcenter-sajten, där man hanterar sin prenumeration.

– Det kan kännas lite krångligt och rörigt så här i början, men vi hoppas att sätter sig med tiden. Under en övergångsperiod kommer vi ha parallella inloggningsmöjligheter och dessutom de gamla e-tidningstjänsterna igång samtidigt som de nya. Allt för att ingen ska känna att något tas bort innan man hunnit skaffa och vänja sig vid de nya användarkontona, säger Daniel Lundström, digital utvecklingschef inom NWT-koncernen. 

Betaversion

Den nya användartjänsten är framtagen för alla tidningar inom NWT-koncernen och lanseras i en första betaversion, vilket innebär att tjänsten fungerar men är inte hundraprocentigt färdig. Tjänsten kommer utvecklas vidare under vintern och våren tillsammans med er läsare.

– Därför är vi tacksamma att ni som använder nya tjänsten hör av er till oss med buggar, synpunkter eller annat som kan förbättra er inloggning och upplevelse, säger Daniel Lundström.

Mejladressen att använda är kundcenter@nwt.se.

Läs mer om nya Mitt konto på följande adress: mariestadstidningen.se/kundservice/mitt-konto/

Fakta

Nya inloggningen kan användas på:

- mariestadstidningen.se (Ny login)

- nya e-tidningstjänsterna:

+ dagens.mariestadstidningen.se

+ Ladda ner från AppStore

+ Ladda ner från Google Play

Befintlig inloggning fungerar på:

- mariestadstidningen.se

- gamla e-tidningsappar

- Kundcenter

17 jan 2017 11:58

17 jan 2017 11:58