30 sep 2017 06:00

30 sep 2017 06:00

Otäck parallell med nutiden

ROMAN LÄSTAlf Ehn

Höstsol
Lars Wilderäng
Massolit förlag

Lars Wilderäng brukar måla upp mörka framtidsbilder. ”Höstsol” är inget undantag. Han beskriver hur Ryssland börjar hota världsfreden, både direkt och indirekt. Grannen Sverige är ett självklart mål för att säkra Östersjön. Stormakten i öst kryper allt närmare, genom spioneri, infiltration och spionage, innan det sker en fysisk attack.

Läsarna får främst följa Johanna Bergäng, chef för ett stridsvagnskompani Skövde, hennes exman Jonas Vindelby som är beredskapshandläggare samt svåger Christian Vindelby som är livvakt till utrikesministern. De får möta hoten på olika sätt och drabbas hårt när invasionen inleds. Lars Wilderäng skriver rappt och historien har otäcka, omskakande men spännande beröringar med det som just nu händer i vår skakiga omvärld.

Lars Wilderäng brukar måla upp mörka framtidsbilder. ”Höstsol” är inget undantag. Han beskriver hur Ryssland börjar hota världsfreden, både direkt och indirekt. Grannen Sverige är ett självklart mål för att säkra Östersjön. Stormakten i öst kryper allt närmare, genom spioneri, infiltration och spionage, innan det sker en fysisk attack.

Läsarna får främst följa Johanna Bergäng, chef för ett stridsvagnskompani Skövde, hennes exman Jonas Vindelby som är beredskapshandläggare samt svåger Christian Vindelby som är livvakt till utrikesministern. De får möta hoten på olika sätt och drabbas hårt när invasionen inleds. Lars Wilderäng skriver rappt och historien har otäcka, omskakande men spännande beröringar med det som just nu händer i vår skakiga omvärld.