26 sep 2017 06:00

26 sep 2017 06:00

Skrämmande om cynisk värld

DECKARE LÄST

Den sista platsen
John Ajvide Lindqvist
Ordfront

John Ajvide Lindqvist målar upp en dyster bild av Stockholms undre värld. Flera kriminella hittas efter att ha, som det verkar, begått självmord. Samtidigt sprids ett ”superkokain” i missbrukarkretsar. En person, som går under namnet ”X”, tros ligga bakom men motiven är okända.

Kriminalreportern Tommy Torstensson, som en gång var ett aktat namn, börjar nysta i historien och hittar en skrämmande värld, där bland annat systersonen Linus förvandlas som ett småbus till en aktör i den högsta kriminella ligan. Till slut hittar Tommy T, som han kallas som skribent, vad ”X” egentligen är ute efter.

Rappt och initierat beskriver Lindqvist händelserna och historien blir en spännande vandring i en skrämmande värld, där cynism, makt och hänsynslöshet är vardagsmat.

John Ajvide Lindqvist målar upp en dyster bild av Stockholms undre värld. Flera kriminella hittas efter att ha, som det verkar, begått självmord. Samtidigt sprids ett ”superkokain” i missbrukarkretsar. En person, som går under namnet ”X”, tros ligga bakom men motiven är okända.

Kriminalreportern Tommy Torstensson, som en gång var ett aktat namn, börjar nysta i historien och hittar en skrämmande värld, där bland annat systersonen Linus förvandlas som ett småbus till en aktör i den högsta kriminella ligan. Till slut hittar Tommy T, som han kallas som skribent, vad ”X” egentligen är ute efter.

Rappt och initierat beskriver Lindqvist händelserna och historien blir en spännande vandring i en skrämmande värld, där cynism, makt och hänsynslöshet är vardagsmat.

  • Alf Ehn