14 sep 2017 10:34

14 sep 2017 10:34

Med analys av kultur-Jessica

TECKNAT LÄST

Rocky
På spritmuseum
Kartago förlag

Fram till den 24 oktober har seriehunden Rocky flyttat in till sitt nya hem på Spritmuseum. Där kan besökarna slå sig ner vid det rosa matbordet, sitta i Martin Kellermans soffa från atéljen och se hur Sveriges coolaste seriestripp växer fram.

I samband med utställningen ges den här boken ut med serier, foton från utställningen samt skisser och beskrivningar av Martins arbetsprocess.

SVT:s kulturpersonlighet Jessica Gedin skriver mellan stripparna om fyra teman i Rockys liv: barndom, karriär, vänner och döden. Hennes texter (hon är totalfreak på Kellermans vovve) är initierade och det är kul med så seriösa analyser i det här sammanhanget.

Och serierna då? Jo, det är lika njutbart som alltid att hänga med i tugget när huvudpersonen filosoferar över sakernas tillstånd med sina närmaste polare.

Bilderna från utställningen ger dock inget större mervärde.

Fram till den 24 oktober har seriehunden Rocky flyttat in till sitt nya hem på Spritmuseum. Där kan besökarna slå sig ner vid det rosa matbordet, sitta i Martin Kellermans soffa från atéljen och se hur Sveriges coolaste seriestripp växer fram.

I samband med utställningen ges den här boken ut med serier, foton från utställningen samt skisser och beskrivningar av Martins arbetsprocess.

SVT:s kulturpersonlighet Jessica Gedin skriver mellan stripparna om fyra teman i Rockys liv: barndom, karriär, vänner och döden. Hennes texter (hon är totalfreak på Kellermans vovve) är initierade och det är kul med så seriösa analyser i det här sammanhanget.

Och serierna då? Jo, det är lika njutbart som alltid att hänga med i tugget när huvudpersonen filosoferar över sakernas tillstånd med sina närmaste polare.

Bilderna från utställningen ger dock inget större mervärde.

  • C. Lundh