07 sep 2017 06:00

07 sep 2017 06:00

Hemska mord vid ett bröllop

DECKARE LÄST: Alf Ehn

Skuggan av tvivel
Peter Robinson
Forum

En brutal och hänsynslös mördare ligger på en höjd och skjuter ned flera deltagare under ett bröllop. Polisen ringar i en misstänkt och någon dag senare tror alla att morden är uppklarade. Intendent Alan Banks tror inte att lösningen är så enkel, utan börjar leta efter olika motiv. Letandet leder till en händelse långt bak i tiden. Banks och hans team, bestående av starka personligheter, närmar sig sanningen men det blir en kamp mot klockan.

Peter Robinson är pålitlig och ”Skuggan av tvivel” ger läsaren god underhållning. En bra och spännande story med överraskande vändningar, fina personporträtt, inte minst av Banks själv, och ett bra driv i berättelsen gör att det är svårt att lägga sig ifrån sig boken. Skildringarna av naturen i ett regnfyllt Yorkshire gör att man trots allt längtar till norra England.

En brutal och hänsynslös mördare ligger på en höjd och skjuter ned flera deltagare under ett bröllop. Polisen ringar i en misstänkt och någon dag senare tror alla att morden är uppklarade. Intendent Alan Banks tror inte att lösningen är så enkel, utan börjar leta efter olika motiv. Letandet leder till en händelse långt bak i tiden. Banks och hans team, bestående av starka personligheter, närmar sig sanningen men det blir en kamp mot klockan.

Peter Robinson är pålitlig och ”Skuggan av tvivel” ger läsaren god underhållning. En bra och spännande story med överraskande vändningar, fina personporträtt, inte minst av Banks själv, och ett bra driv i berättelsen gör att det är svårt att lägga sig ifrån sig boken. Skildringarna av naturen i ett regnfyllt Yorkshire gör att man trots allt längtar till norra England.