10 aug 2017 08:24

10 aug 2017 08:24

Risk för kvaddad semestersömn

LÄST

Deckare
Daniel Cole
Trasdockan
Norstedts

Den här boken är brutalt rå och väjer inte för detaljerade beskrivningar av en galnings framfart. Och den bjuder på flera överraskningar.

Debutanten Daniel Cole har med andra ord fått till det rätt bra och det är bara att gratulera.

Det hela inleds med att ett lik bestående av kroppsdelar från sex olika personer hittas i en lägenhet. Kriminalpolisen Nathan Wolfe får hand om fallet och det hela skruvas upp hysteriskt i media när mördaren hånar polisen genom att meddela pressen namnen på de personer han tänker döda härnäst.

Wolfes exfru är stjärnreporter och är bokstavligen beredd att gå över lik för att vara den ledande tv-reportern i bevakningen av fallet. Men när hon på dödslistan ser exets namn som nummer sex är hon inte lika kaxig längre.

”Trasdockan” är förmodligen en av de bästa nya kriminalromaner du får fatt i denna sommar. Svårt att lägga ifrån sig och varning utfärdas för att den kan komplicera din nödvändiga semestersömn.

C. Lundh

Den här boken är brutalt rå och väjer inte för detaljerade beskrivningar av en galnings framfart. Och den bjuder på flera överraskningar.

Debutanten Daniel Cole har med andra ord fått till det rätt bra och det är bara att gratulera.

Det hela inleds med att ett lik bestående av kroppsdelar från sex olika personer hittas i en lägenhet. Kriminalpolisen Nathan Wolfe får hand om fallet och det hela skruvas upp hysteriskt i media när mördaren hånar polisen genom att meddela pressen namnen på de personer han tänker döda härnäst.

Wolfes exfru är stjärnreporter och är bokstavligen beredd att gå över lik för att vara den ledande tv-reportern i bevakningen av fallet. Men när hon på dödslistan ser exets namn som nummer sex är hon inte lika kaxig längre.

”Trasdockan” är förmodligen en av de bästa nya kriminalromaner du får fatt i denna sommar. Svårt att lägga ifrån sig och varning utfärdas för att den kan komplicera din nödvändiga semestersömn.

C. Lundh