08 jun 2017 14:40

08 jun 2017 14:40

Saknar det vanliga flytet

Läst

Deckare
Inland
Arne Dahl
Albert Bonniers förlag

I uppföljaren till ”Utmarker” möter vi åter Sam Berger och Molly Blom. Den tidigare polisen Sam och säpoagenten Molly är på flykt undan säkerhetspolisen och håller sig gömda i en stuga i nordligaste Norrland.

Sams tidigare partner, en kommissarie på nationella operativa avdelningen, får i samma veva ett personligt brev som är skrivet av en kvinna som vill att ett gammalt mordfall åter ska sättas under luppen.

Paret på flykt får ett inofficiellt uppdrag av kommissaren att kolla upp brevskrivaren och då börjar det inträffa en del otäcka saker, minst sagt.

Jag har läst de flesta av pseudonymen Arne Dahls romaner och som jag minns har det uteslutande blivit plus i kanten. Men här gör han det onödigt invecklat och flera gånger tappar jag intresset, måste bläddra tillbaka något kapitel och så där håller det på.

Slutet är så skrivet att man förstår att uppföljaren redan är på gång. Hoppas den håller samman bättre och att berättelsen blir rakare och tydligare.

C. Lundh

I uppföljaren till ”Utmarker” möter vi åter Sam Berger och Molly Blom. Den tidigare polisen Sam och säpoagenten Molly är på flykt undan säkerhetspolisen och håller sig gömda i en stuga i nordligaste Norrland.

Sams tidigare partner, en kommissarie på nationella operativa avdelningen, får i samma veva ett personligt brev som är skrivet av en kvinna som vill att ett gammalt mordfall åter ska sättas under luppen.

Paret på flykt får ett inofficiellt uppdrag av kommissaren att kolla upp brevskrivaren och då börjar det inträffa en del otäcka saker, minst sagt.

Jag har läst de flesta av pseudonymen Arne Dahls romaner och som jag minns har det uteslutande blivit plus i kanten. Men här gör han det onödigt invecklat och flera gånger tappar jag intresset, måste bläddra tillbaka något kapitel och så där håller det på.

Slutet är så skrivet att man förstår att uppföljaren redan är på gång. Hoppas den håller samman bättre och att berättelsen blir rakare och tydligare.

C. Lundh