02 jun 2017 06:00

02 jun 2017 06:00

Svalare bok trots hett tema

DECKARE LÄSTAlf Ehn

Eldpojken
S K Tremayne
Lind & Co

Tremayne gjorde succé med ”Istvillingarna”, en bok som trollband läsarna. Han följer upp med Eldpojken, som är en berättelse om Rachels, som kommer från enkla förhållanden, äktenskap med rike David. David har sedan ett tidigare äktenskap en son, Jamie. Rachel stortrivs på familjegodset i Cornwall men Jamies attityd mot henne börjar förändras och David vill inte alls prata om det. Inte heller vill han prata om olyckan som tog hans tidigare hustru Ninas liv. Spänningen mellan de nygifta ökar.

Ju närmare julen kommer, desto hemskare blir Jamies profetia att Rachel kommer att dö i jul.

Boken håller nästan samma höga klass som ”Istvillingar”. Storyn är intressant och välskriven, personporträtten intressanta men upplösningen var helt enkelt för billig. Tremayne borde kunna bättre.

Tremayne gjorde succé med ”Istvillingarna”, en bok som trollband läsarna. Han följer upp med Eldpojken, som är en berättelse om Rachels, som kommer från enkla förhållanden, äktenskap med rike David. David har sedan ett tidigare äktenskap en son, Jamie. Rachel stortrivs på familjegodset i Cornwall men Jamies attityd mot henne börjar förändras och David vill inte alls prata om det. Inte heller vill han prata om olyckan som tog hans tidigare hustru Ninas liv. Spänningen mellan de nygifta ökar.

Ju närmare julen kommer, desto hemskare blir Jamies profetia att Rachel kommer att dö i jul.

Boken håller nästan samma höga klass som ”Istvillingar”. Storyn är intressant och välskriven, personporträtten intressanta men upplösningen var helt enkelt för billig. Tremayne borde kunna bättre.