02 jun 2017 06:00

02 jun 2017 06:00

"Annabelle"

KRIMINALROMAN RECENSION: Owe E Hermansson

av Lina Bengtsdotter, Forums förlag, 313 sidor, släpps den 13 juni

Charlie Lager, eller Charline som är hennes dopnamn, åker tillsammans med en kollega till Gullspång för att lösa ett fall med en försvunnen flicka. Att komma tillbaka till sin hemort är inte helt enkelt. Lina Bengtsdotter har inte skrivit någon hårdkokt deckare. Det här handlar lika mycket om kriminalinspektörens personlighet och inte minst förflutna, vad har format henne? Frågor som tar lika mycket plats som gåtan med den försvunna 17 åriga Annabelle. Boken kommer att tas emot väl av alla som har en relation till Gullspång. Ingen tvekan om det. Boken är en riktigt trevlig bekantskap. Hade gärna läst den från pärm till pärm utan avbrott. Återstår att se om bokförlaget får rätt: ”en ny stjärna har tänts på den svenska deckarhimlen”.

Charlie Lager, eller Charline som är hennes dopnamn, åker tillsammans med en kollega till Gullspång för att lösa ett fall med en försvunnen flicka. Att komma tillbaka till sin hemort är inte helt enkelt. Lina Bengtsdotter har inte skrivit någon hårdkokt deckare. Det här handlar lika mycket om kriminalinspektörens personlighet och inte minst förflutna, vad har format henne? Frågor som tar lika mycket plats som gåtan med den försvunna 17 åriga Annabelle. Boken kommer att tas emot väl av alla som har en relation till Gullspång. Ingen tvekan om det. Boken är en riktigt trevlig bekantskap. Hade gärna läst den från pärm till pärm utan avbrott. Återstår att se om bokförlaget får rätt: ”en ny stjärna har tänts på den svenska deckarhimlen”.