04 maj 2017 19:00

04 maj 2017 19:00

Märkliga relationer till dömda

SPÄNNING

Daisy i kedjor
Sharon Bolton
Modernista

Vissa kvinnors förtjusning över livstidsdömda mördare är ett välkänt fenomén; i Sverige hade Clark Olofsson och Lars-Inge Svartenbrandt många beundrare som skrev brev och även hälsade på inne på fängelserna.

Sharon Bolton, en ny litterär bekantskap för mig, skriver finurligt om den bildsköne Hamish Wolfe som är dömd för att ha mördat tre kvinnor – men som ändå har en fanclub där utanför murarna som är övertygad om hans oskuld.

Juristen och true crime-författarinnan Maggie Rose får reda på att Wolfe vill ha henne som advokat och jobba för hans överklagande.

Hon säger till sig själv att hon förstås kan stå emot hans charm – det går sådär.

Inte alls oävet av en debutant (som jag gissar att Bolton är). Men i slutändan inget du behöver springa benen av dig för att läsa.

Vissa kvinnors förtjusning över livstidsdömda mördare är ett välkänt fenomén; i Sverige hade Clark Olofsson och Lars-Inge Svartenbrandt många beundrare som skrev brev och även hälsade på inne på fängelserna.

Sharon Bolton, en ny litterär bekantskap för mig, skriver finurligt om den bildsköne Hamish Wolfe som är dömd för att ha mördat tre kvinnor – men som ändå har en fanclub där utanför murarna som är övertygad om hans oskuld.

Juristen och true crime-författarinnan Maggie Rose får reda på att Wolfe vill ha henne som advokat och jobba för hans överklagande.

Hon säger till sig själv att hon förstås kan stå emot hans charm – det går sådär.

Inte alls oävet av en debutant (som jag gissar att Bolton är). Men i slutändan inget du behöver springa benen av dig för att läsa.

  • Christer Lundh