30 mar 2017 06:00

30 mar 2017 06:00

Seriemördareutnyttjar nätet

DECKARE LÄSTAlf Ehn

Det svarta nätet
Val McDermaid
Alfabeta

Några karriärkvinnor, som fritt uttryckt sina åsikter på nätet, utsätts för näthat och begår självmord. Hatet spås ha varit den utlösande faktorn. Polispsykologen Tony Hill tror inte att det är så enkelt. Inte minst på grund av att självmorden är kopior som berömda kvinnliga författare begått.

Tillsammans med den grupp som kriminalinspektör Carol Jordan bildat börjar Tony Hill lägga pusslet som leder till en raffinerad seriemördare. Att delar av polisen inte gillar guppen underlättar inte för Jordan, som dessutom dras med personliga problem.

Jordan och Hill har förekommit i tv-serien ”Mord i sinnet”. Böckerna är bättre och ”Det svarta nätet” gör ingen besviken. Pusseldeckare kryddas med intressanta karaktärer. Inte minst bland poliserna, men den biten tar aldrig överhanden.

Några karriärkvinnor, som fritt uttryckt sina åsikter på nätet, utsätts för näthat och begår självmord. Hatet spås ha varit den utlösande faktorn. Polispsykologen Tony Hill tror inte att det är så enkelt. Inte minst på grund av att självmorden är kopior som berömda kvinnliga författare begått.

Tillsammans med den grupp som kriminalinspektör Carol Jordan bildat börjar Tony Hill lägga pusslet som leder till en raffinerad seriemördare. Att delar av polisen inte gillar guppen underlättar inte för Jordan, som dessutom dras med personliga problem.

Jordan och Hill har förekommit i tv-serien ”Mord i sinnet”. Böckerna är bättre och ”Det svarta nätet” gör ingen besviken. Pusseldeckare kryddas med intressanta karaktärer. Inte minst bland poliserna, men den biten tar aldrig överhanden.