29 dec 2016 06:00

29 dec 2016 09:19

Advokat medmobilt kontor

SPÄNNINGSROMAN LÄST: Alf Ehn

Advokaten
John Grisham
Albert Bonniers förlag

Alla som läst och sett Michael Connellys ”Lincoln lawyer” känner igen sig i Grishams Advokaten Sebastian Rudd sköter verksamheten från sin bil, har en medhjälpare som dessutom agerar livvakt och tar sig mest an svårlösta och hopplösa fall. Men fallen ger mycket publicitet och stora pengar. Rudd gillar båda effekterna.

Boken är intressant, rättegångsskildringarna är som hämtade ur en amerikansk tv-serie och karaktärerna är spännande. Några av hans fall blir väl orealistiska, men berättelsen om en försvunnen flicka där en misstänkt förövare tar kontakt med Rudd och inleder en katt och råtta-lek lyfter boken en aning till ett godkänt betyg. Sebastian Rudds egna trassliga privatliv med en utdragen umgängesrättsfråga blandas in i fallet och det blir en kamp mot klockan.

Alla som läst och sett Michael Connellys ”Lincoln lawyer” känner igen sig i Grishams Advokaten Sebastian Rudd sköter verksamheten från sin bil, har en medhjälpare som dessutom agerar livvakt och tar sig mest an svårlösta och hopplösa fall. Men fallen ger mycket publicitet och stora pengar. Rudd gillar båda effekterna.

Boken är intressant, rättegångsskildringarna är som hämtade ur en amerikansk tv-serie och karaktärerna är spännande. Några av hans fall blir väl orealistiska, men berättelsen om en försvunnen flicka där en misstänkt förövare tar kontakt med Rudd och inleder en katt och råtta-lek lyfter boken en aning till ett godkänt betyg. Sebastian Rudds egna trassliga privatliv med en utdragen umgängesrättsfråga blandas in i fallet och det blir en kamp mot klockan.