08 dec 2016 10:08

08 dec 2016 10:08

Ryslig jakt på iskall mördare

KRIMINALROMAN

Arton grader minus
Ahnhem
Forum

Författaren har varit manusförfattare inom film och tv i drygt 20 år och har tidigare levererat böckerna: ”Offer utan ansikte” och ”Den nionde graven”.

Den här är den tredje, fristående delen om polisen Fabian Risk och hans kollegor i Helsingborg.

Samtidigt som ett gäng rikingar berövas sina liv i Skåne, sker spektakulära våldsbrott på andra sidan sundet i Helsingör där den stridbara kriminalaren Dunja Hougaard tvingats börja patrullera som ordningspolis .

Det här är en bra upplagd historia som bjuder på en hel del spännande ögonblick. Till det hemska som sker finns logiska förklaringar tillbaka i tiden – och som det alltför ofta brukar vara (även i verkligheten) handlar det om vad knäppa vuxna kan utsätta oskyldiga barn för.

Hämndens svärd kan ta sig många skepnader; i ”Arton grader minus” ger jakten på en iskall mördare upphov till flera rysningar längs ryggraden.

C. Lundh

Författaren har varit manusförfattare inom film och tv i drygt 20 år och har tidigare levererat böckerna: ”Offer utan ansikte” och ”Den nionde graven”.

Den här är den tredje, fristående delen om polisen Fabian Risk och hans kollegor i Helsingborg.

Samtidigt som ett gäng rikingar berövas sina liv i Skåne, sker spektakulära våldsbrott på andra sidan sundet i Helsingör där den stridbara kriminalaren Dunja Hougaard tvingats börja patrullera som ordningspolis .

Det här är en bra upplagd historia som bjuder på en hel del spännande ögonblick. Till det hemska som sker finns logiska förklaringar tillbaka i tiden – och som det alltför ofta brukar vara (även i verkligheten) handlar det om vad knäppa vuxna kan utsätta oskyldiga barn för.

Hämndens svärd kan ta sig många skepnader; i ”Arton grader minus” ger jakten på en iskall mördare upphov till flera rysningar längs ryggraden.

C. Lundh