25 nov 2016 06:00

25 nov 2016 06:00

Bra flyt när Fors gör Bangkok

DECKARE LÄST: C. Lundh

Djävulsdoften
Mons Kallentoft
Forum

Mons Kallentoft är här med en första del i en ny svit inspirerad av de fem sinnena. Kriminalinspektör Malin Fors har tillfälligt lämnat Linköping för det berusande Bangkok. Kanske inte den allra smartaste idén av hennes chef som gett henne en sista chans att komma tillrätta med alkoholvanorna. Vad hon egentligen ska göra där nere i värmen är att vara sambandspolis på ambassaden. Men i stället krökar hon friskt och skaffar sig en ung älskare.

När en svenska med suspekt förflutet hittas mördad tar hon sig ändå i kragen och börjar forska i ett ärende med nordisk koppling och som kommer att innebära fler mord och elände längs vägen mot upplösning.

Det är ju lite poppis att skildra deckare på halvdekis – här tar Kallentoft steget fullt ut och låter Fors gå ner sig rejält.

Det är realistiskt, dramatiskt, svettigt, pulserande, fräckt och hard core; lite grand som staden själv, vars miljöer skildras med ett noggrant öga.

Läge för ett hårt paket som julklapp? Här behövs ingen tvekan!

Mons Kallentoft är här med en första del i en ny svit inspirerad av de fem sinnena. Kriminalinspektör Malin Fors har tillfälligt lämnat Linköping för det berusande Bangkok. Kanske inte den allra smartaste idén av hennes chef som gett henne en sista chans att komma tillrätta med alkoholvanorna. Vad hon egentligen ska göra där nere i värmen är att vara sambandspolis på ambassaden. Men i stället krökar hon friskt och skaffar sig en ung älskare.

När en svenska med suspekt förflutet hittas mördad tar hon sig ändå i kragen och börjar forska i ett ärende med nordisk koppling och som kommer att innebära fler mord och elände längs vägen mot upplösning.

Det är ju lite poppis att skildra deckare på halvdekis – här tar Kallentoft steget fullt ut och låter Fors gå ner sig rejält.

Det är realistiskt, dramatiskt, svettigt, pulserande, fräckt och hard core; lite grand som staden själv, vars miljöer skildras med ett noggrant öga.

Läge för ett hårt paket som julklapp? Här behövs ingen tvekan!