13 okt 2016 10:34

13 okt 2016 14:57

Ännu en lättsmält deckare

DECKARE LÄST: Tove Gontran

Slutet på sommaren
Anders de la Motte

Ännu en deckare. I sommarmiljö dessutom. Författaren Anders de la Motte har tidigare skrivit prisbelönta böcker inom genren och visst är även denna en bladvändare i sann deckaranda. Men inte mer än så. Läsaren kastas fram och tillbaka mellan dagarna runt då en liten pojke försvann på den skånska landsbygden 1983 och nutid. Personerna som var med då har vuxit upp och en mystisk, ung man dyker upp i handlingen. Just tidsperspektivet är kanske det som fungerar allra bäst.

Karaktärerna är alltför klichéartade för att bli trovärdiga och känslan för och med dem uteblir. Konflikterna känns slitna. Men visst läser man vidare och mot slutet kommer några oväntade vändningar, som gör att sidorna vänds allt snabbare mot upplösningen.

Den funkar som lättsmällt spänning om semestern eller under höstförkylningen.

Ännu en deckare. I sommarmiljö dessutom. Författaren Anders de la Motte har tidigare skrivit prisbelönta böcker inom genren och visst är även denna en bladvändare i sann deckaranda. Men inte mer än så. Läsaren kastas fram och tillbaka mellan dagarna runt då en liten pojke försvann på den skånska landsbygden 1983 och nutid. Personerna som var med då har vuxit upp och en mystisk, ung man dyker upp i handlingen. Just tidsperspektivet är kanske det som fungerar allra bäst.

Karaktärerna är alltför klichéartade för att bli trovärdiga och känslan för och med dem uteblir. Konflikterna känns slitna. Men visst läser man vidare och mot slutet kommer några oväntade vändningar, som gör att sidorna vänds allt snabbare mot upplösningen.

Den funkar som lättsmällt spänning om semestern eller under höstförkylningen.