22 jul 2016 06:00

22 jul 2016 06:00

Polisveteran löser kallt fall

KRIMINALROMAN

Där inga ögon ser
Dag Öhrlund
Lind&Co

Öhrlund har tidigare skrivit om psykopaten Christopher Silfverbielke. Nu är det dags för en ny serie med kommissarie Ewert Truut som huvudkaraktär. 62-åringen äter, dricker och röker för mycket, är frånskild och har varit ”förvisad” till Skåne under flera år.

Nu är han tillbaka i Stockholm och ska ta sig an gamla olösta fall. Tillsammans med betydligt yngre Carolina Herrera och Måns Schmidt börjar Trutt nysta i ett tio år gammalt fall där en pojke I Mariefred blev vårdtagen och mördad.

Mycket står på spel, misslyckas Truut är hans förtroende som polis slut, men ”kalla fall-gänget” börjar nysta i fallet och hittar nya ingångar.

Trots motstånd från åtskilliga, inte minst från polisen som tidigare utrett fallet, faller bitarna på plats. Boken får ännu en dimension av Truuts kamp med sina egna fördomar och problem.

 

Öhrlund har tidigare skrivit om psykopaten Christopher Silfverbielke. Nu är det dags för en ny serie med kommissarie Ewert Truut som huvudkaraktär. 62-åringen äter, dricker och röker för mycket, är frånskild och har varit ”förvisad” till Skåne under flera år.

Nu är han tillbaka i Stockholm och ska ta sig an gamla olösta fall. Tillsammans med betydligt yngre Carolina Herrera och Måns Schmidt börjar Trutt nysta i ett tio år gammalt fall där en pojke I Mariefred blev vårdtagen och mördad.

Mycket står på spel, misslyckas Truut är hans förtroende som polis slut, men ”kalla fall-gänget” börjar nysta i fallet och hittar nya ingångar.

Trots motstånd från åtskilliga, inte minst från polisen som tidigare utrett fallet, faller bitarna på plats. Boken får ännu en dimension av Truuts kamp med sina egna fördomar och problem.

 

  • Alf Ehn