03 jun 2016 15:44

03 jun 2016 15:44

Sommarens soliga smaker

MAT LÄST: Alf Ehn

Somriga sallader
Mia Gahne
Norstedts

Mia Gahne, som även skriver om mat i SLA, skriver om berättar om sommarmat, men även om dryck som kan vara lämplig och läskande. Tyngdpunkten ligger på salladerna och Gahne bjuder på massor av tips. De flesta recepten innehåller ett begränsat antal ingredienser vilket novisen troligen är tacksam för.

Variationen är stor, i boken beskrivs allt från grillad isbergssallad med bacon och ost till en kantarellpizza. Mia Gahne ger även alla som inte orkar göra en egen pizzadag tillstånd att ta genvägen och köpa en färdig deg.

En mängd tillbehör finns beskrivna och illustrerade med bilder. Även de flesta såserna och rörorna är, åtminstone i praktiken, enkla att göra. Gahne har inte glömt sommardrickan och i boken finns det recept på bland annat gurkgrogg med mynta, flädergrogg och hallonmojito.

Mia Gahne, som även skriver om mat i SLA, skriver om berättar om sommarmat, men även om dryck som kan vara lämplig och läskande. Tyngdpunkten ligger på salladerna och Gahne bjuder på massor av tips. De flesta recepten innehåller ett begränsat antal ingredienser vilket novisen troligen är tacksam för.

Variationen är stor, i boken beskrivs allt från grillad isbergssallad med bacon och ost till en kantarellpizza. Mia Gahne ger även alla som inte orkar göra en egen pizzadag tillstånd att ta genvägen och köpa en färdig deg.

En mängd tillbehör finns beskrivna och illustrerade med bilder. Även de flesta såserna och rörorna är, åtminstone i praktiken, enkla att göra. Gahne har inte glömt sommardrickan och i boken finns det recept på bland annat gurkgrogg med mynta, flädergrogg och hallonmojito.