29 apr 2016 06:00

29 apr 2016 06:00

Good cop – bad cop i nytt ljus

KRIMINALROMAN

Alla medel tillåtna
Jenny Rogneby
Wahlström & Widstrand

Den Etiopienfödda 42-åriga författaren är kriminolog och arbetar som brottsutredare vid Stockholmspolisen.

Debuten ”Tärningen är kastad” för snart två år sedan fick bra kritik och där fick man för första gången stifta bekantskap med utredaren Leona Lindberg. En polis som inte alltid precis går den smala vägen genom livet.

I uppföljaren är det en man som spränger sig själv utanför riksdagshuset i Stockholm, men överlever. Säpo trycker på för att just Leona ska förhöra honom.Själv är hon granne med kaos och utsatt för hot eftersom en skuld ska drivas in av en tvättäkta skurk.

Jag gillar den här romanpersonen mer för varje gång, det är uppenbart.

Den Etiopienfödda 42-åriga författaren är kriminolog och arbetar som brottsutredare vid Stockholmspolisen.

Debuten ”Tärningen är kastad” för snart två år sedan fick bra kritik och där fick man för första gången stifta bekantskap med utredaren Leona Lindberg. En polis som inte alltid precis går den smala vägen genom livet.

I uppföljaren är det en man som spränger sig själv utanför riksdagshuset i Stockholm, men överlever. Säpo trycker på för att just Leona ska förhöra honom.Själv är hon granne med kaos och utsatt för hot eftersom en skuld ska drivas in av en tvättäkta skurk.

Jag gillar den här romanpersonen mer för varje gång, det är uppenbart.

  • C Lundh