30 mar 2016 13:08

30 mar 2016 13:08

Pensionärerpå rånhumör

KRIMINALKOMEDI LÄST

Rån och inga visor
Catharina Ingelman-Sundberg
Forum

Pensionärsligan, som Catharina Ingelman-Sundberg tidigare har skrivit två böcker om, fortsätter att med olagliga medel ta in pengar till äldre och fattiga.

Med hjälp av en sopbil rånar Märtha, ”Snillet”, Anna-Greta, Stina och ”Krattan” en bank. Kuppen lyckas, men de behöver mer pengar till sina välgörande ändamål och siktar in sig på att lura en svensk skattesmitare. Att lura till sig en lyxbåt och sedan sälja den är planen och ligan beger sig till Medelhavet. Väl där får de fem pensionärerna tampas med ryska oligarker och andra skumma individer.

Historien är ojämn men stundtals underhållande. Ibland spårar den ur, på grund av alltför orealistiska händelser, men oftast håller sig Catharina Ingelman-Sundberg ramarna och man förstår att hennes tidigare böcker gjort succé.

Pensionärsligan, som Catharina Ingelman-Sundberg tidigare har skrivit två böcker om, fortsätter att med olagliga medel ta in pengar till äldre och fattiga.

Med hjälp av en sopbil rånar Märtha, ”Snillet”, Anna-Greta, Stina och ”Krattan” en bank. Kuppen lyckas, men de behöver mer pengar till sina välgörande ändamål och siktar in sig på att lura en svensk skattesmitare. Att lura till sig en lyxbåt och sedan sälja den är planen och ligan beger sig till Medelhavet. Väl där får de fem pensionärerna tampas med ryska oligarker och andra skumma individer.

Historien är ojämn men stundtals underhållande. Ibland spårar den ur, på grund av alltför orealistiska händelser, men oftast håller sig Catharina Ingelman-Sundberg ramarna och man förstår att hennes tidigare böcker gjort succé.

  • Alf Ehn