09 nov 2017 08:48

09 nov 2017 08:48

Föredrag om det finska arvet

KULTUR

I år firar Finland 100 år som självständig nation med anledning av det gör på söndag turnén SUOMi2017, som en av fem kommuner, stopp i Mariestad.

Koordinator för evenemanget är kulturutvecklaren Sanna Seppänen, hon har med sig Pirjo Kähkönen, verksamhetsledare på krigsmuseet Raatteen Portti i Suomussalmi, Mika Kulju författare till de kändaste böckerna ”Raatteen Portti”, ”Ett fruset helvette” och konstnärinnan Ulla Harju, som skapar keramiska verk med tema och minnen från krigstiden.

Det kommer att hållas olika föredrag om kriget, berättelserna fokuserar på området Suomussalmi. Samtliga tal kommer att vara på finska men det blir inslag och texter på svenska.

Koordinator för evenemanget är kulturutvecklaren Sanna Seppänen, hon har med sig Pirjo Kähkönen, verksamhetsledare på krigsmuseet Raatteen Portti i Suomussalmi, Mika Kulju författare till de kändaste böckerna ”Raatteen Portti”, ”Ett fruset helvette” och konstnärinnan Ulla Harju, som skapar keramiska verk med tema och minnen från krigstiden.

Det kommer att hållas olika föredrag om kriget, berättelserna fokuserar på området Suomussalmi. Samtliga tal kommer att vara på finska men det blir inslag och texter på svenska.