07 okt 2016 06:00

07 okt 2016 06:00

Utställare utlovar färgprakt

MARIESTAD: Glaskonst på Gutenberg

– En glädjespridande färgprakt där vi försöker visa vår skicklighet och alla färger man kan leka med, så beskriver Robert Oldergaarden sin och flickvännen Maria Milton Lohedens utställning.

På lördag har Robert Oldergaarden och Maria Milton Loheden vernissage för sin utställning på Gutenbergshuset. Robert är en glaskonstnär från Öland som arbetat med glas i 32 år, varav 10 år på Orrefors glasbruk. Genom konsten träffade han Maria, Vänersborgskonstnären som målar akryl.

– Det visade sig att hennes konst passade perfekt in med mitt glas. Färgerna och konstellationerna kompletterar varandra, berättar Robert.

På gården på Öland har Robert de gamla ugnarna från Orrefors glasbruk som han lyckades köpa när glasbruket gick i graven. Där skapar han sitt glas med de gamla Orreforsteknikerna.

– Jag har räddat kulturarvet med de gamla teknikerna och sen har jag räddat alla ugnarna. Det känns bra i hjärtat.

Till utställningen tar paret med sig mängder av glaskonst i form av lampor, skulpturer, smycken och dyra graalpjäser. Dessutom kommer Marias akrylmålningar och klänningar med tavlornas motiv att finnas på plats.

Stor bredd

I Gutenbergshuset kommer konsten att pryda både väggar och golv. Paret utlovar en stor bredd med många olika tekniker och ett myller av färger och former. Maria jobbar mycket med pastellfärger och Robert breder ut sig över hela färgspektret.

– Det finns allt, vill man ha en färg så finns den färgen på utställningen.

På lördag har Robert Oldergaarden och Maria Milton Loheden vernissage för sin utställning på Gutenbergshuset. Robert är en glaskonstnär från Öland som arbetat med glas i 32 år, varav 10 år på Orrefors glasbruk. Genom konsten träffade han Maria, Vänersborgskonstnären som målar akryl.

– Det visade sig att hennes konst passade perfekt in med mitt glas. Färgerna och konstellationerna kompletterar varandra, berättar Robert.

På gården på Öland har Robert de gamla ugnarna från Orrefors glasbruk som han lyckades köpa när glasbruket gick i graven. Där skapar han sitt glas med de gamla Orreforsteknikerna.

– Jag har räddat kulturarvet med de gamla teknikerna och sen har jag räddat alla ugnarna. Det känns bra i hjärtat.

Till utställningen tar paret med sig mängder av glaskonst i form av lampor, skulpturer, smycken och dyra graalpjäser. Dessutom kommer Marias akrylmålningar och klänningar med tavlornas motiv att finnas på plats.

Stor bredd

I Gutenbergshuset kommer konsten att pryda både väggar och golv. Paret utlovar en stor bredd med många olika tekniker och ett myller av färger och former. Maria jobbar mycket med pastellfärger och Robert breder ut sig över hela färgspektret.

– Det finns allt, vill man ha en färg så finns den färgen på utställningen.

  • Jennie Hilli-Sjöqvist