30 sep 2016 06:00

30 sep 2016 06:00

Rotarykonsert för välgörande ändamål

MARIESTAD: Välgörande musik

På lördag fylls Ullervads kyrka av musik i syfte att hjälpa barn i Töreboda och Mariestad.
– Det blir musik för alla smaker, som en påse blandat, säger Lars Appelgren.

Sångsolisterna Erica Jönsson och Anders Götvall, Vadsbo Big Band och Equmeniakyrkans brass kommer att ha en avdelning var när Rotaryklubbarna i Mariestad och Vadsbo anordnar konsert i Ullervads kyrka. Lars Appelgren, president i Mariestads Rotaryklubb, berättar att intäkterna kommer att gå till hjälparbete för barn i Töreboda och Mariestad. Exakt vilken hjälp beror på behoven som finns.

– Många ensamkommande behöver hjälp men även svenskfödda barn. Tidigare har vi till exempel stöttat barnkalaset i stadsparken för att alla ska få möjlighet att delta och vi har hjälpt Luna (asylboendet) med att köpa in jackor.

Presidenten är tydlig med att de hoppas på en fullsatt kyrka, totalt rymmer den ungefär 300 personer.

– Vi hoppas att Mariestadsborna och runt-omkring-boendes möter upp.

Sångsolisterna Erica Jönsson och Anders Götvall, Vadsbo Big Band och Equmeniakyrkans brass kommer att ha en avdelning var när Rotaryklubbarna i Mariestad och Vadsbo anordnar konsert i Ullervads kyrka. Lars Appelgren, president i Mariestads Rotaryklubb, berättar att intäkterna kommer att gå till hjälparbete för barn i Töreboda och Mariestad. Exakt vilken hjälp beror på behoven som finns.

– Många ensamkommande behöver hjälp men även svenskfödda barn. Tidigare har vi till exempel stöttat barnkalaset i stadsparken för att alla ska få möjlighet att delta och vi har hjälpt Luna (asylboendet) med att köpa in jackor.

Presidenten är tydlig med att de hoppas på en fullsatt kyrka, totalt rymmer den ungefär 300 personer.

– Vi hoppas att Mariestadsborna och runt-omkring-boendes möter upp.

  • Jennie Hilli-Sjöqvist