23 sep 2016 06:00

23 sep 2016 06:00

Projektledare om skördefesten

Vill öka tillsammanskänslan i samhället

Sofia Guldbrand, projektledare för Kultur- och skördefesten, berättar om läget inför helgens händelser.

Hur har förberedelserna gått?

– Vi har haft några utmaningar, men det har gått mycket bra i alla fall. Bland annat finns det lite nya regler hos polisen gällande tillstånd och sådant.

Vad är nytt för i år?

– Riddarspel har vi inte haft förut. Det är rätt mycket som är likt, allting hänger på vad de som medverkar vill göra. Men det finns många nya musikinslag under helgen och sagotema i stadsparken. Det är väldigt kul att kommunens temavecka ”Rätt att synas” sammanfaller med skördefesten, det ligger i linje med Kultur och Co:s (evenemangets samordnande förening) värderingar om hållbarhet.

Varför har man en skördefest?

– Det finns ju en lång tradition bakom. Varför jag är involverad är för att jag såg en möjlighet att öka tillsammanskänslan i samhället. Alla ska känna att man har en arena, om man vill ha en arena. Exempelvis är jag mycket glad över att Vadsboelever håller i Speakers corner som ger möjlighet till att säga sin åsikt i staden. Men man kan också välja att komma och titta.

Vad gör du i helgen?

– Jag kommer att hänga mycket vid Musikhörnan. Sen kommer jag bland annat ha ansvar för att Gamla torget stängs av och att alla bilar kommer därifrån. På lördag morgon tar jag emot de som ska tas emot samt att jag kommer att springa runt med en elnyckel och finnas tillhands i allmänhet där det behövs.

Hur har förberedelserna gått?

– Vi har haft några utmaningar, men det har gått mycket bra i alla fall. Bland annat finns det lite nya regler hos polisen gällande tillstånd och sådant.

Vad är nytt för i år?

– Riddarspel har vi inte haft förut. Det är rätt mycket som är likt, allting hänger på vad de som medverkar vill göra. Men det finns många nya musikinslag under helgen och sagotema i stadsparken. Det är väldigt kul att kommunens temavecka ”Rätt att synas” sammanfaller med skördefesten, det ligger i linje med Kultur och Co:s (evenemangets samordnande förening) värderingar om hållbarhet.

Varför har man en skördefest?

– Det finns ju en lång tradition bakom. Varför jag är involverad är för att jag såg en möjlighet att öka tillsammanskänslan i samhället. Alla ska känna att man har en arena, om man vill ha en arena. Exempelvis är jag mycket glad över att Vadsboelever håller i Speakers corner som ger möjlighet till att säga sin åsikt i staden. Men man kan också välja att komma och titta.

Vad gör du i helgen?

– Jag kommer att hänga mycket vid Musikhörnan. Sen kommer jag bland annat ha ansvar för att Gamla torget stängs av och att alla bilar kommer därifrån. På lördag morgon tar jag emot de som ska tas emot samt att jag kommer att springa runt med en elnyckel och finnas tillhands i allmänhet där det behövs.

  • Tove Gontran