14 sep 2016 14:38

14 sep 2016 14:38

Musikal i aktuell och lokal miljö

NÖJEMamut håller audition

På söndag påbörjar Mamut arbetet inför musikalen ”Allt sa´ av”. Michael Stävenborg, producent för Mamut, svarar på frågor om audition.

Vad söker ni?

– Vi söker alla möjliga. Man kan lätt tro att det bara är killar och män vi letar efter, med tanke på musikalens handling. Men de manliga rollerna sjunger nästan ingenting så vi behöver många kvinnliga roller också.

Hur går audition till?

– Vid anmälan informerar vi om att man ska välja ut en låt att framföra. Sökande blir indelade i grupper och vi testar sång. Vi kommer också göra någon teaterövning och jag tror att det även blir dans.

Hur ska man förbereda sig?

– Det är bra att öva in den låt man valt så att man känner sig trygg med den. Men mycket brukar lösa sig på plats.

Varför ska man söka till Mamut?

– Vi söker alla möjliga människor, oavsett erfarenhet eller inte. Jag tycker det är jätteroligt att jobba med de som aldrig stått på en scen innan, men är sugna på att prova. Musikal är bland det roligaste man kan göra, det ingår så många olika moment; sång, dans och teater. Vi har väldigt kul och det blir stor gemenskap.

– Vi kör intensivt från oktober fram till premiären i januari, så det blir många helger. Det är tufft och mycket arbete, men roligt.

Vad handlar föreställningen om?

– Den handlar om ett gäng killar som blir arbetslösa. Så kommer Chip n´Dales, manliga strippare, till stan och de arbetslösa känner ”kan de så kan vi”... Den bygger på den brittiska succéfilmen ”The Full Monthy” från 1998. Extra roligt är att vi fått tillåtelse av författaren till filmen att ändra i manus, så det kommer att utspela sig i Mariestad och Elux.

Vad söker ni?

– Vi söker alla möjliga. Man kan lätt tro att det bara är killar och män vi letar efter, med tanke på musikalens handling. Men de manliga rollerna sjunger nästan ingenting så vi behöver många kvinnliga roller också.

Hur går audition till?

– Vid anmälan informerar vi om att man ska välja ut en låt att framföra. Sökande blir indelade i grupper och vi testar sång. Vi kommer också göra någon teaterövning och jag tror att det även blir dans.

Hur ska man förbereda sig?

– Det är bra att öva in den låt man valt så att man känner sig trygg med den. Men mycket brukar lösa sig på plats.

Varför ska man söka till Mamut?

– Vi söker alla möjliga människor, oavsett erfarenhet eller inte. Jag tycker det är jätteroligt att jobba med de som aldrig stått på en scen innan, men är sugna på att prova. Musikal är bland det roligaste man kan göra, det ingår så många olika moment; sång, dans och teater. Vi har väldigt kul och det blir stor gemenskap.

– Vi kör intensivt från oktober fram till premiären i januari, så det blir många helger. Det är tufft och mycket arbete, men roligt.

Vad handlar föreställningen om?

– Den handlar om ett gäng killar som blir arbetslösa. Så kommer Chip n´Dales, manliga strippare, till stan och de arbetslösa känner ”kan de så kan vi”... Den bygger på den brittiska succéfilmen ”The Full Monthy” från 1998. Extra roligt är att vi fått tillåtelse av författaren till filmen att ändra i manus, så det kommer att utspela sig i Mariestad och Elux.

  • Tove Gontran