07 sep 2016 20:30

07 sep 2016 20:30

Klara hösten med nöjeslivet

NÖJE: På gång i Mariestad

Sommaren är slut och årstiden som många skyr anländer - hösten. Men lugn, MT har gjort ett nöjessvep över Mariestad som kan fungera som en överlevnadsguide i höstmörkret.

Löven må falla och mörkret kryper närmre. Men det finns gott om aktiviteter i stan som kan lysa upp tillvaron.

Jubileumsteatern fortsätter att utveckla sin verksamhet för att underhålla stadens invånare i alla åldrar och för olika smaker. Den populära klubben Park anordnas vid Halloween och under hösten finns även något liknande för 35-plussare. Ett diskotekliknande arrangemang med DJ för den äldre publiken, enligt Karlsholmes ordförande Jonas Ek.

Skratt

Höstens stora nyhet är Stand Up Comedy som troligen kommer att förlänga livet på många Mariestadsbor.

– Faller det väl ut så blir det fler gånger. Jag kom med idén för att det inte finns någon stand-up i närområdet och det ger så mycket att få skratta lite, säger Jonas Ek.

Först ut är Ann Westin, komiker från Göteborg som bland annat uppträtt på Norra Brunn i Stockholm och medverkat i humorprogrammet Cirkus Möller. Senare i höst återkommer evenemanget med ännu okänd artist.

Sedan Jubileumsteaterns restaurang öppnade för 1,5 år sedan är målet att utveckla underhållningen med nya grepp.

– Det blir ett annorlunda upplägg när vi har möjlighet till mat och dryck. Mycket av det vi arrangerar är ganska nytt för oss, så jag tror att Mariestadsborna kommer att märka skillnad, säger Jonas Ek och nämner Oktoberfesten som exempel.

Även många privata aktörer har hyrt in sig på Jubileumsteatern i höst, något som föreningen uppskattar.

Testa drycker

K&K Bowlingcenter bjuder in till speciella afterwork-kvällar vid fyra tillfällen under hösten. Tre spelare per bana och grillbuffé på det, för dem som vill gömma sig för väder och vind.

En annan populär företeelse är att gå ut och äta på lokal. Restaurangbesökaren som vill gå ett steg längre gällande måltidsdryck kan förkovra sig i dryckesprovning av olika slag. Kingfisher satsar på whiskeyprovning.

– Vi har märkt att intresset hos våra kunder har väckts och växer. Vi tillverkar vår egen whiskey och vill utvecklas på området, säger restaurangägaren Daniel Adisho.

Öl är en annan dryck där intresset ökar. Bryggeriet Hops n´Leon of Skaraborg håller ölprovningar under hela hösten. Både öppna och för större sällskap samt ”över disk” i deras tap room.

– Då får man smaka det vi gjort precis just nu. Intresset för ölprovning växer för att folk blir mer medvetna om lokalproducerade produkter samt för att uppleva stämningen och känslan av att vara på ett bryggeri, tror Fredrik Paulin, på Hops n´Leon.

Musikblandning

Mariestads Teater bjuder också på massa nöje. Först ut är Konsert tillsammans, en mångkulturell blandning av folkmusik på scen som anordnas av Tillsammans för Mariestad. Musikskolans elevkonserter, tre olika barnteaterföreställningar samt visfestival, Dana Dragomir på panflöjt och två olika Elvis-konserter väntar också.

Löven må falla och mörkret kryper närmre. Men det finns gott om aktiviteter i stan som kan lysa upp tillvaron.

Jubileumsteatern fortsätter att utveckla sin verksamhet för att underhålla stadens invånare i alla åldrar och för olika smaker. Den populära klubben Park anordnas vid Halloween och under hösten finns även något liknande för 35-plussare. Ett diskotekliknande arrangemang med DJ för den äldre publiken, enligt Karlsholmes ordförande Jonas Ek.

Skratt

Höstens stora nyhet är Stand Up Comedy som troligen kommer att förlänga livet på många Mariestadsbor.

– Faller det väl ut så blir det fler gånger. Jag kom med idén för att det inte finns någon stand-up i närområdet och det ger så mycket att få skratta lite, säger Jonas Ek.

Först ut är Ann Westin, komiker från Göteborg som bland annat uppträtt på Norra Brunn i Stockholm och medverkat i humorprogrammet Cirkus Möller. Senare i höst återkommer evenemanget med ännu okänd artist.

Sedan Jubileumsteaterns restaurang öppnade för 1,5 år sedan är målet att utveckla underhållningen med nya grepp.

– Det blir ett annorlunda upplägg när vi har möjlighet till mat och dryck. Mycket av det vi arrangerar är ganska nytt för oss, så jag tror att Mariestadsborna kommer att märka skillnad, säger Jonas Ek och nämner Oktoberfesten som exempel.

Även många privata aktörer har hyrt in sig på Jubileumsteatern i höst, något som föreningen uppskattar.

Testa drycker

K&K Bowlingcenter bjuder in till speciella afterwork-kvällar vid fyra tillfällen under hösten. Tre spelare per bana och grillbuffé på det, för dem som vill gömma sig för väder och vind.

En annan populär företeelse är att gå ut och äta på lokal. Restaurangbesökaren som vill gå ett steg längre gällande måltidsdryck kan förkovra sig i dryckesprovning av olika slag. Kingfisher satsar på whiskeyprovning.

– Vi har märkt att intresset hos våra kunder har väckts och växer. Vi tillverkar vår egen whiskey och vill utvecklas på området, säger restaurangägaren Daniel Adisho.

Öl är en annan dryck där intresset ökar. Bryggeriet Hops n´Leon of Skaraborg håller ölprovningar under hela hösten. Både öppna och för större sällskap samt ”över disk” i deras tap room.

– Då får man smaka det vi gjort precis just nu. Intresset för ölprovning växer för att folk blir mer medvetna om lokalproducerade produkter samt för att uppleva stämningen och känslan av att vara på ett bryggeri, tror Fredrik Paulin, på Hops n´Leon.

Musikblandning

Mariestads Teater bjuder också på massa nöje. Först ut är Konsert tillsammans, en mångkulturell blandning av folkmusik på scen som anordnas av Tillsammans för Mariestad. Musikskolans elevkonserter, tre olika barnteaterföreställningar samt visfestival, Dana Dragomir på panflöjt och två olika Elvis-konserter väntar också.

  • Tove Gontran