18 aug 2016 14:06

18 aug 2016 14:07

Körsång väntas i domkyrkan

MARIESTAD: Musik med Varbergs kammarkör

Domkyrkan får finbesök av Varbergs kammarkör i helgen.
– Jag tror att det är en höjdare för den som är intresserad av körmusik, säger Pia Rosén, kommunikatör i Mariestads församling.

På lördag kommer Varbergs kammarkör att bjuda på ett blandat konsertprogram i Mariestads domkyrka. Kören, som bildades 1976, är en ”amatörkör med professionell ambition”. Flera av körens 30 medlemmar har musiken som yrke.

– Det är en kör med gott rykte, säger Pia Rosén.

I Mariestad kommer koristerna att bjuda på ett program flera kända namn bland kompositörerna, bland annat Cornelis Vreeswijk.

– De kommer att framföra ett blandat program som är lätt att ta till sig, säger Pia Rosén.

Kören kommer att ledas av dirigenterna Johannes Landgren och Gunno Palmquist som båda har stor erfarenhet av körmusik. Flera arrangemang av den stora körprofilen Gunnar Eriksson kommer att framföras. Pia Rosén, kommunikatör i Mariestads församling, förklarar att Eriksson har arbetat med kör på ett nytt sätt och ägnat mycket tid åt den svenska körlyriken.

Mellan styckena kommer psalmer och andra texter att läsas av Kristina Albinsson och Dan Norrman.

På lördag kommer Varbergs kammarkör att bjuda på ett blandat konsertprogram i Mariestads domkyrka. Kören, som bildades 1976, är en ”amatörkör med professionell ambition”. Flera av körens 30 medlemmar har musiken som yrke.

– Det är en kör med gott rykte, säger Pia Rosén.

I Mariestad kommer koristerna att bjuda på ett program flera kända namn bland kompositörerna, bland annat Cornelis Vreeswijk.

– De kommer att framföra ett blandat program som är lätt att ta till sig, säger Pia Rosén.

Kören kommer att ledas av dirigenterna Johannes Landgren och Gunno Palmquist som båda har stor erfarenhet av körmusik. Flera arrangemang av den stora körprofilen Gunnar Eriksson kommer att framföras. Pia Rosén, kommunikatör i Mariestads församling, förklarar att Eriksson har arbetat med kör på ett nytt sätt och ägnat mycket tid åt den svenska körlyriken.

Mellan styckena kommer psalmer och andra texter att läsas av Kristina Albinsson och Dan Norrman.

  • Jennie Hilli-Sjöqvist