17 jul 2016 21:08

17 jul 2016 21:08

Rickfors håller stilen

MARIESTAD: Konsert Karlsholme

Mikael Rickfors visade att han fortfarande har en av bästa, soulfyllda rösterna inom svensk musik.
Det visade den avspända toppartisten vid sitt Mariestadsbesök.

Veteranen Mikael Rickfors, numera 67 år fyllda, är känd för sin medverkan i svenska gruppen Bamboo i slutet av 1960-talet, men även brittiska The Hollies under 1970-talet, samt Grymlings med Pugh Rogefeldt, Magnus Lindberg och Göran Lagerberg under 1990-talet.

Hitlåt

Numera är han soloartist och hans största svenska hit är fortfarande Vingar och den kom 1988. Den snurrade på många skivspelare under det där året och var otroligt populär.

Många kändisar har spelat in Mikael Rickfors låtar, exempelvis Carlos Santana och Richie Havens som gjort versioner av ”Daughter of the night”. Han har också skrivit en låt till Cyndi Lauper, nämligen ”Yeah yeah”. Till och med soulegenden Percy Sledge har gjort en cover på Rickfors låt ”Blue night”.

Trio

Nuförtiden turnerar stockholmaren runt på de mindre svenska scenerna, men med sin rutin och fantastiska röst är han otroligt sevärd. Till hösten ska Mikael Rickfors dessutom ut på turné med Pugh Rogefeldt och Dan Hylander – och det blir något alldeles extra.

Publiken på Karlsholme bjöds på en hel del örongodis och många sköna berättelser från ett rikt liv.

– Jag har träffat på många underbara människor under min tid som musiker, konstaterade låtskrivaren.

Han drog i gång den härliga hitlåten ”Tender turns tough” – och vilken härligt sväng det blev i konsertlokalen som var långt ifrån fullsatt.

Med på konserten var Louise Raeder, sång, och Jonatan Stenson på gitarr.

Veteranen Mikael Rickfors, numera 67 år fyllda, är känd för sin medverkan i svenska gruppen Bamboo i slutet av 1960-talet, men även brittiska The Hollies under 1970-talet, samt Grymlings med Pugh Rogefeldt, Magnus Lindberg och Göran Lagerberg under 1990-talet.

Hitlåt

Numera är han soloartist och hans största svenska hit är fortfarande Vingar och den kom 1988. Den snurrade på många skivspelare under det där året och var otroligt populär.

Många kändisar har spelat in Mikael Rickfors låtar, exempelvis Carlos Santana och Richie Havens som gjort versioner av ”Daughter of the night”. Han har också skrivit en låt till Cyndi Lauper, nämligen ”Yeah yeah”. Till och med soulegenden Percy Sledge har gjort en cover på Rickfors låt ”Blue night”.

Trio

Nuförtiden turnerar stockholmaren runt på de mindre svenska scenerna, men med sin rutin och fantastiska röst är han otroligt sevärd. Till hösten ska Mikael Rickfors dessutom ut på turné med Pugh Rogefeldt och Dan Hylander – och det blir något alldeles extra.

Publiken på Karlsholme bjöds på en hel del örongodis och många sköna berättelser från ett rikt liv.

– Jag har träffat på många underbara människor under min tid som musiker, konstaterade låtskrivaren.

Han drog i gång den härliga hitlåten ”Tender turns tough” – och vilken härligt sväng det blev i konsertlokalen som var långt ifrån fullsatt.

Med på konserten var Louise Raeder, sång, och Jonatan Stenson på gitarr.